Neminovan rastanak

Daroviti riječki rukometaš Veron Načinović potpisao za Celje: “Zadovoljan sam, odlazim u veći klub”

Igor Duvnjak

Veron Načinović karijeru nastavlja u klubu u kojem je duboki trag ostavio otac Alvaro/Foto Arhiva NL

Veron Načinović karijeru nastavlja u klubu u kojem je duboki trag ostavio otac Alvaro/Foto Arhiva NL

S Celjanima sam sve dogovorio, potpisao sam ugovornu obavezu na tri godine. Dogovorili smo se još ranije, sada smo samo objavili postignuti dogovor - kaže Načinović



RIJEKA Veron Načinović definitivno nastavlja karijeru u Celju, u jeku duge pauze radi koronavirusa rukometaši Zameta će tako ostati bez jednoga od svojih najkvalitetnijih i najzvučnijih imena. Ovaj itekako značajni međunarodni transfer nam je jučer potvrdio sam vrsni kružni igrač, koji će otići u slavni slovenski klub koji je čak 24 puta bio državni, a 2004. godine i europski prvak. Veron odlazi u klub u kojem je njegov otac Alvaro, olimpijski pobjednik, viceprvak svijeta i brončani na Europskom prvenstvu s reprezentacijom Hrvatske, ostavio duboke tragove.


Njegovi pregovori i razgovori s Celjanima traju već duže vrijeme, a sada je i objelodanjeno da su uspješno okončani na obostrano zadovoljstvo


Veron je izdanak vrlo talentirane generacije Zamećana koja je bila državni prvak u kategoriji mlađih kadeta, dokazujući se poslije toga i u seniorskoj konkurenciji. Igrač kojem je 20 godina igrao je za reprezentaciju na Europskom U-19 prvenstvu lani u Sjevernoj Makedoniji, nema dvojbe kako je itekakav potencijal za A reprezentaciju. Njegov je otac Alvaro igrao u tom slovenskom klubu još 1993. godine, a tri godine potom se, dok je bio igrač Celjana, okitio olimpijskim zlatom. Celjani će sada u momčadi opet imati jednog riječkog Načinovića.




– Mogu sada nakon svega reći kako sam zadovoljan što idem u Celje, odlazim u veći klub. – poručio je Veron Načinović. – Nadam se da će sve biti u redu s mojom situacijom i da će nakon ovih problema s koronavirusom iduća sezona normalno početi.


Njegovi pregovori i razgovori s Celjanima traju već duže vrijeme, a sada je i objelodanjeno da su uspješno okončani na obostrano zadovoljstvo.


– S Celjanima sam sve dogovorio, potpisao sam ugovornu obavezu na tri godine. Dogovorili smo se još ranije, sada smo samo objavili postignuti dogovor.


Kako Veron kaže, on ima ugovor sa Zamećanima za ovu sezonu koja je naprasno bila prekinuta i koja više neće biti nastavljena. Sada odlazi iz Rijeke kao i toliki njegovi slavni rukometni prethodnici. Susresti će se još sa svojim zametskim suigračima nakratko prije definitivnog odlaska u »deželu«.


– Još uvijek sam igrač Zameta. Sada ćemo slijedećeg tjedna početi s nekim treninzima i na te ću se treninge naravno i odazvati. Odraditi ću te treninge. Na koncu sezone ističe mi ugovor i slobodan sam igrač. Nakon toga odlazim u Celje.