Novi angažman

Daniele Santarelli nakon odlaska s mjesta izbornika hrvatske odbojkaške reprezentacije preuzeo – Srbiju

Hina

Daniele Santarelli/Foto PIXSELL

Daniele Santarelli/Foto PIXSELL

Odbojkaški savez Srbije priopćio je da je Santarellijem dogovorena suradnja do 2025. godine



BEOGRAD  Nakon što Hrvatski odbojkaški savez nije produžio ugovor sa izbornikom hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Danieleom Santarellijem, talijanski stručnjak imenovan je u srijedu za novog izbornika ženske odbojkaške reprezentacije Srbije.


Odbojkaški savez Srbije priopćio je da je Santarellijem dogovorena suradnja do 2025. godine. On je na izborničkoj klupi Srbije naslijedio Zorana Terzića, koji je zadnjih 20 godina uspješno vodio srpske odbojkašice.


Santarelli je trener talijanskog prvaka Imoco Volley Conegliana s kojim je četiri puta bio prvak Italije (2015, 2018, 2019, 2021). Također osvojio je naslov svjetskog klupskog prvaka (2019) i naslov europske Lige prvaka (2021).




Bio je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije od jeseni 2018. godine, s kojom je uspješno debitirao u kvalifikacijama za EuroVolley 2019. koji se po prvi puta održavao u novom formatu u četiri države i s 24 reprezentacije. Nakon uspješnog prolaska skupine u Budimpešti u osmini finala u Ankari Hrvatska je u dramatičnoj utakmici poražena od domaćina Turske s 2-3. Hrvatska je na kraju završila na 11. mjestu.


Santarelli je vodio hrvatsku reprezentaciju i u Europskoj ligi u Zlatnoj skupini dva puta osvojivši srebro. U finalu 2019. Hrvatska je u Varaždinu poražena od Češke 1-3, a 2021. u bugarskim Rusama od domaćina također 1-3.


Na posljednjem EP, kojem je i Hrvatska bila jedan od domaćina u Zadru prošlo ljeto, nakon prolaska skupine hrvatske su odbojkašice su izgubile neočekivano u osmini finala od Francuske 2-3, zauzevši u konačnici 10. mjesto. To je ujedno bila i posljednja Santarellijeva utakmica na kormilu Hrvatske.