Kup Opatije

Daniel Mihelić, Oskar Madonich i Josip Tafra pobjednici 49. izdanje međunarodne regate u Opatiji

Marina Kirigin

Foto JK Opatija

Foto JK Opatija

Nakon dva dana intenzivnog jedrenja po buri snage 10 do 20 čvorova, održano je pet plovovaOPATIJA  Daniel Mihelić iz pulskog Cliva u klasi ILCA 6, Oskar Madonich iz Ukrajine u klasi ILCA 7 i Josip Tafra iz splitskog Labuda u klasi ILCA 4 pobjednici su 49. izdanja međunarodne jedriličarske regate Kup Opatije. Na trodnevnoj regati, što se održavala u organizaciji Jedriličarskog kluba Opatija, pristiglo je 60 posada iz Hrvatske i Ukrajine. Nakon dva dana intenzivnog jedrenja po buri snage 10 do 20 čvorova, održano je pet plovova.


Iza Mihelića, na drugo mjesto plasirao se Tedi Leonardelli iz pulske Vege, a na treće Roko Stipanović iz ičićanske Croatije. Najbolja žena u klasi ILCA 6 bila je šestoplasirana Tea Peteh iz pulskog Uljanika.


Na drugo mjesto u klasi ILCA 4 plasirala se Nora Gotovac iz Splita, koja je ujedno bila i najbolje plasirana u ženskoj konkurenciji, a treće mjesto u ukupnom poretku pripalo je Grigoru Petteneru iz Juga iz Malog Lošinja.
Antonio Marendić iz splitskog Mornara okitio se srebrom u klasi ILCA 7, dok je na trećem mjestu natjecanje završio Antonio Lukšić iz kluba domaćina regate.