Kup Opatije

Daniel Mihelić, Oskar Madonich i Josip Tafra pobjednici 49. izdanje međunarodne regate u Opatiji

Marina Kirigin

Foto JK Opatija

Foto JK Opatija

Nakon dva dana intenzivnog jedrenja po buri snage 10 do 20 čvorova, održano je pet plovova



OPATIJA  Daniel Mihelić iz pulskog Cliva u klasi ILCA 6, Oskar Madonich iz Ukrajine u klasi ILCA 7 i Josip Tafra iz splitskog Labuda u klasi ILCA 4 pobjednici su 49. izdanja međunarodne jedriličarske regate Kup Opatije. Na trodnevnoj regati, što se održavala u organizaciji Jedriličarskog kluba Opatija, pristiglo je 60 posada iz Hrvatske i Ukrajine. Nakon dva dana intenzivnog jedrenja po buri snage 10 do 20 čvorova, održano je pet plovova.


Iza Mihelića, na drugo mjesto plasirao se Tedi Leonardelli iz pulske Vege, a na treće Roko Stipanović iz ičićanske Croatije. Najbolja žena u klasi ILCA 6 bila je šestoplasirana Tea Peteh iz pulskog Uljanika.


Na drugo mjesto u klasi ILCA 4 plasirala se Nora Gotovac iz Splita, koja je ujedno bila i najbolje plasirana u ženskoj konkurenciji, a treće mjesto u ukupnom poretku pripalo je Grigoru Petteneru iz Juga iz Malog Lošinja.




Antonio Marendić iz splitskog Mornara okitio se srebrom u klasi ILCA 7, dok je na trećem mjestu natjecanje završio Antonio Lukšić iz kluba domaćina regate.