50. izdanje

Jubilarni Kup Opatije okupio čak 73 jedriličarki i jedriličara

Aleksandra Kućel Ilić

Jubilarni, 50. Kup Opatije u jedrenju

Jubilarni, 50. Kup Opatije u jedrenju

Regata je ujedno bila i hrvatska premijera RoboMark robotskih bova na regati za male klaseJubilarni, 50. Kup Opatije okupio je čak 73 jedriličarki i jedriličara iz Ukrajine, Estonije, Švicarske, Italije, Crne Gore i Hrvatske. Kako su naveli iz JK Opatija, regata je ujedno bila i hrvatska premijera RoboMark robotskih bova na regati za male klase.


Prvog dana regate, u petak nije bilo jedrenja zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Drugog dana, u subotu održana su tri jedrenja po tramontani koja je puhala od 15 do 22 čvora, a posljednjeg dana regate, u nedjelju održano je jedno jedrenje po tramontani do 15 čvorova.


Jubilarni, 50. Kup Opatije u jedrenju
Regatu je sudio međunarodni žiri i u ukupnom poretku u kategoriji Ilca 4 pobijedio je Josip Tafra iz JK Labud Split, drugi je bio Pavle Musić iz JK Delfin Tivat iz Crne Gore, a treći Toma Marić iz JK Mornar Split.


U kategoriji Ilca 6 prva je bila Sofiia Naumenko (OSHVSM) iz Ukrajine, drugi je bio Tedi Leonardelli iz JK Uljanik Pula, a treći Karel Ratnik (Parnu Jahtklubi Purjespordikool) iz Estonije.


Jubilarni, 50. Kup Opatije u jedrenju


Kod žena je u kategoriji Ilca 6 slavila Ukrajinka Sofiia Naumenko, druga je bila također Ukrajinka Alina Shapovalova, a treća Hrvatica Iva Rokvić (JK Uljanik, Pula).


U kategoriji Ilca 4 pobijedila je Antea Alujević (JK Mornar, Split) iz Hrvatske, druga je bila Ava Wilson iz Švicarske, a treća Nika Fornažar (JK Horizont, Poreč) iz Hrvatske.