EP u karateu

U turskom Gaziantepu počinje Europsko prvenstvo u karateu, nastupit će i tri riječke nade

Ivana Vaupotić

Lea Vukoja

Lea Vukoja

Iako ćemo nastupiti u nešto izmijenjenom sastavu, mislim da imamo jako velike šanse za osvojiti medalju i stvarno se nadam da ćemo ostvariti rezultat bolji nego prošle godine kada smo osvojile broncu - kaže Riječanka Lea Vukoja



RIJEKA Hrvatska karate reprezentacija danas počinje nastup na Europskom prvenstvu, domaćin kojega će do nedjelje biti turski Gaziantep, a na kojem će nastupiti više od 500 natjecatelja iz 45 zemalja. Hrvatski karatisti prošle su godine u Poreču osvojili četiri odličja, muška reprezentacija u borbama osvojila je naslov europskog prvaka, dok su ženska reprezentacija u borbama, Enes Garibović (do 75 kg) i Danijela Topić u parakarateu osvojili bronce.


– Iako ćemo nastupiti u nešto izmijenjenom sastavu, mislim da imamo jako velike šanse za osvojiti medalju i stvarno se nadam da ćemo ostvariti rezultat bolji nego prošle godine kada smo osvojile broncu – kaže Riječanka Lea Vukoja, koja je prošle godine u Poreču hrvatskoj ekipi u borbi protiv Francuske donijela brončano odličje. S riječkom karatisticom u hrvatskoj ekipi opet će nastupiti Lucija Lesjak i Mia Greta Zorko, dok će umjesto umirovljene Ane Lenard premijeru imati Sadea Bećirović.


– Konkurencija će opet biti jaka, tu su Ukrajinke, Talijanke i Francuskinje, iako nekako mislim da će naše najteže protivnice biti Njemice. No, sve četiri smo dobre borkinje i mislim da tu ne bi trebalo biti problema – dodala je Lea Vukoja, osim koje će na EP-u od Riječana nastupiti Ema Sgardelli (do 55 kg, Champion) i Boran Berak (do 67 kg, TAD).




Prvoga dana natjecanja na tatami će izaći kataši Sara Malčec i Matija Relić, dok će u borbama nastupiti Dino Šimunec (do 75 kg), Enes Garibović (do 84 kg), Anđelo Kvesić (preko 84 kg), Petra Nuić (do 61 kg), Sadea Bećirović (do 68 kg) i Lucija Lesjak (preko 68 kg).