Odbojka na pijesku

Počinje odbojkaški Masters u Ičićima: Katarina Pilepić i braća Pokeršnik prvi favoriti turnira

Ivan Volarić

Snimio: Mateo Levak

Snimio: Mateo Levak

Novljanska odbojkašica prošle godine stigla je do finala, ove godine nastupit će s novom partnericom Sarom Radanović, koja dobro zna kako je igrati završnicu u Ičićima



RIJEKA – Dvanaest parova u ženskoj i osam parova u muškoj konkurenciji danas će od 14 sati na dva terena krenuti kroz kvalifikacije po četiri preostala mjesta u glavnom ždrijebu Mastersa u Ičićima, međunarodnog turnira koji se ujedno boduje i za pojedinačno prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku.


Petak je tradicionalno rezerviran za kvalifikacijski dio turnira, natjecanje će početi od 14, a završiti oko 20 sati kada slijedi ždrijeb i uobičajena zabava uz glazbu s DJ pulta. Šest parova u obje konkurencije ušlo je u glavni dio turnira po bodovima osvojenim s ranijih turnira, po dva para dobila su »wild card« organizatora, preostali sudionici subotnje (od 9 do 20 sati) i nedjeljne završnice (od 9 sati do 19 sati) dolaze kroz kvalifikacije. Turnir, koji predstavlja pjeskašku krunu sezone u Hrvatskoj, ove godine imat će nešto izraženiju domaću notu.


Braća


– U postkorona razdoblju aktivirali su se brojni atraktivni turniri u našem okruženju. Igra se EP u Beču, u Mađarskoj je primjerice ovoga vikenda njihovo nacionalno klupsko prvenstvo. No, unatoč tome imamo sudionike iz BiH, Srbije, Austrije, Švicarske i Slovenije – objašnjava Ivan Đorđević, sportski direktor KOP-a Opatije.




U muškom dijelu turnira uloge glavnih favorita pripadaju braći Pokeršnik. Jan je u lanjskom finalu zajedno s Nejcom Zemljakom svladao Danijela i njegova partnera Črta Bošnjaka.


– Tu svakako treba računati i na Šormaza i Mirkovića, par iz BiH, koji je nastupao i naš klub na klupskom prvenstvu Hrvatske – dodaje Đorđević, koji je prošle sezone bio četvrti, a ove sezone će pokušati pomrsiti račune favoritima u paru sa Sandrom Dukićem. Pored ove opatijske kombinacije, svoj put do završnici tražit će još nekoliko domaćih igrača (Smiljanić, Donevski, Pavičević, Arshin, Celin…).


Party


U ženskoj konkurenciji listu favoritkinja predvodi lanjska finalistica, Novljanka Katarina Pilepić. Ove godine na turniru će nastupiti u paru sa Sarom Radanović, Zagrepčankom koja jako dobro zna kako je osvajati Ičiće. U svakom slučaju, potpuno jasno je da bi turnir u Ičićima mogao dobiti prvu domaću osvajačicu…


– Mislim da će Katarina i Sara najveće izazivačice imati u Zagrepčanki Valentini Vrbanc (zajedno sa Sarom Radanović osvojila je Ičiće 2018. i 2019.) i Slovenki Nini Lovšin, a dolaze nam i dva slovenska para s FIVB bodovima – podcrtao je Đorđević i dodao kako će na turniru nastupiti tri para KOP-a Opatije, ali i još nekoliko domaćih parova.


«Players party« je zakazan u subotu nakon natjecateljskog programa uz nastup lokalnih bendova (Dell Boys band i predgrupa Finta de mona), a nedjeljni završni mečevi počinju od 15 sati. Oko 19 sati predviđena je podjela nagrada. U »bubnju« je 25 tisuća kuna. Prvoplasirani parovi dobit će po 5.000, poraženi finalisti 3.500 kuna…