ATP i WTA ljestvica

Ćorić i Čilić nazadovali po jedno mjesto, Martić ispala iz prvih 20, Vekić ušla u prvih 30 na WTA ljestvici

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

Na vrhu je uvjerljivo i dalje Srbin Novak Đoković koji nakon obrane naslova na Australian Openu ima 12030 bodova, 2180 više od drugog Španjolca Rafaela Nadala, dok je na treće mjesto stigao finalist iz Melbournea Rus Danil Medvedev sa 9735 bodova



ZAGREB Na novoj ATP ljestvici najboljih tenisača svijeta objavljenoj u ponedjeljak nakon Australian Opena jedina dvojica hrvatskih igrača koji se nalaze među prvih 100, Borna Ćorić i Marin Čilić nazadovali su za po jedno mjesto. Ćorić je tako sada 26. igrač svijeta.


Na vrhu je uvjerljivo i dalje Srbin Novak Đoković koji nakon obrane naslova na Australian Openu ima 12030 bodova, 2180 više od drugog Španjolca Rafaela Nadala, dok je na treće mjesto stigao finalist iz Melbournea Rus Danil Medvedev sa 9735 bodova. On je preskočio prošlogodišnjeg finalistu Australian Opena Austrijanca Dominica Thiema koji je sada četvrti sa 9125 bodova.


Veliki skok ostvario je senzacionalni polufinalist Rus Aslan Karacev, on jepopravio plasman za čak 72 mjesta i sada se nalazi na 42. mjestu ATP ljestvice.




Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nazadovala je za dva mjesta na novoj WTA ljestvici te je ispala iz prvih 20, sada se nalazi na 21. poziciji, dok je Donna Vekić plasmanom u 4. kolo Australian Opena popravila plasman za četiri pozicije i sada je 29. igračica svijeta.


Martić trenutačno ima 2850 bodova, dok je Vekić na 1990 bodova.


Na vrhu je i dalje Australka Ashleigh Barty sa 9186 bodova, na drugo mjesto skočila je pobjednica Australian Opena Japanka Naomi Osaka sa 7835 ispred Rumunjke Simone Halep koja je sada treća sa 7255 bodova.


Američka veteranka, 39-godišnja Serena Williams polufinalom u Melbourneu popravila je plasman za četiri mjesta i sada je sedma.