Svjetski skijaški kup

Clement Noel vodeći nakon prve vožnje u Flachauu, Filip Zubčić na 21. mjestu

Hina

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Matej Vidović je zauzeo 44. mjesto sa 3.17 sekundi zaostatka za Noelom te mu je nastup u drugoj vožnji izmaknuo za 77 stotinkiFLACHAU Francuz Clement Noel vodeći je nakon prve vožnje slaloma za Svjetski kup u austrijskom skijalištu Flachau, dok je od četvorice hrvatskih predstavnika samo Filip Zubčić izborio drugu vožnju zauzevši 21. mjesto sa 1.69 sekundi zaostatka.


Noel je u prvoj vožnji ostvario 23 stotinke bolje vrijeme od drugog Norvežanina Sebastiana Foss-Solevaaga, odnosno 25 stotinki od trećeg Austrijanca Manuela Fellera.


Zubčić je odlično odradio prvi dio staze nakon kojega je imao samo 33 stotinke slabije vrijeme od Noela, no u trećoj četvrtini staze izgubio je 82 stotinke u odnosu na Francuza, da bi do cilja taj zaostatak narastao za dodatnih pola sekunde.
Od ostale trojice hrvatskih predstavnika Matej Vidović je zauzeo 44. mjesto sa 3.17 sekundi zaostatka za Noelom te mu je nastup u drugoj vožnji izmaknuo za 77 stotinki koliko je zaostao za 30. Nijemcem Julianom Rauchfussom, Samuel Kolega je sa 4.24 sekunde zaostatka bio najsporiji od svih vozača koji su stigli do cilja te je zauzeo 49. mjesto, dok je Istok Rodeš napravio veliku pogrešku na samom startu te je izletio.


Druga vožnja na programu je od 12.30 sati.