Lovro Paparić

Centar Primorja EB uoči Vouliagmenija: “Nema suparnika kojem ćemo se lako predati”

Igor Duvnjak

Lovro Paparić/Foto V. KARUZA

Lovro Paparić/Foto V. KARUZA

Sastali smo se s njima na početku sezone. Tada nam je glavna stavka bila prebroditi strah s obzirom na očekivanja, kao i respekt prema domaćinu - kaže Paparić



RIJEKA  Vaterpolisti Primorja Erste bank svakako bi voljeli da im se u praksi ostvari poruka: »Tko rano rani, dvije sreće grabi« budući da su otputovali u Atenu dok mnogi još nisu počeli guštati u jutarnjoj kavi i prolistati novine. Sastav trenera Igora Hinića u jeku nakupljenih utakmica iza sebe ima domaći duel s Radničkim iz Kragujevca u utakmici za šesto mjesto Premier Regionalne lige, u kojem su gosti na Kantridi na Veliki petak uspjeli pobijediti na peterce. Sada je pred Primorjašima mnogo zahtjevniji atenski ispit, prvi od dva ogleda s Vouliagmenijem u četvrtfinalu LEN Euro kupa. Riječani moraju »jednim udarcem ubiti dvije muhe«, poslije utakmice u Grčkoj ne vraćaju se kući, već će se zaputiti u Srbiju kako bi u ponedjeljak zaigrali u Kragujevcu.


– U ovom našem ritmu nekako idemo iz utakmice u utakmicu – kazao je prije polaska u Grčku »detonator« napada Primorjaša, iskusni vrsni centar Lovro Paparić. – Ispada da sada i nemamo baš previše vremena za neke detaljnije pripreme. U ovom tempu igranja doslovno se po tri dana provodi u određenim analizama ranijih nastupa i već ulazimo u jednu novu utakmicu. Iza nas je tako ona utakmica s Radničkim, susret koji je po nas bio rezultatski nepovoljan. Ali, to je sport, dogode se i ovakvi padovi. Bolje je onda, realno gledajući, da do njih dođe u utakmici kao što je ova s Radničkim, u duelu Regionalne lige za šesto mjesto, nego da nam se to dogodilo u Euro kupu. Tu smo perfektno odradili utakmice, primjerice u Gruziji, tamo je bilo fantastično. Nadam se samo da će se to i dalje tako odvijati sada s Vouliagmenijem i u gostima i kod nas u Rijeci.


Bivši klub


Spominjanje raznih inozemnih klubova, kao što su u posljednje vrijeme Vouliagmeni, a prije toga Dinamo iz Tbilisija, potvrđuje ugodnu činjenicu za ovu riječku momčad to da je vaterpolo u gradu opet »in«. Lovro i suigrači su zapalili vatru zanimanja čitavim nizom zapaženih europskih nastupa, ugodno su iznenadili plasmanom u četvrtfinale Euro kupa. Paparić rezonira u stilu »dobro je, bit će još bolje«.




– O vaterpolu se dosta govori, moglo bi se uvijek pričati i više, ali realno, nije to nogomet. Stoga je ovo čak i iznad očekivanja. Ostvarili smo uistinu itekako zapažene rezultate i ako nastavimo ovako, mislim da će biti još i bolji, a odaziv navijača još veći.


Paparić je prije dvije sezone nosio kapicu Vouliagmenija, sada će se naći nasuprot bivšem klubu, koji sada ima znatno redizajniranu ekipu u odnosu na onu kada je riječki centar igrao u Ateni.


– Kada razmišljam o našim izgledima u ovom četvrtfinalu, dojma sam da se sastaju dvije dosta podjednake ekipe, dva mlada, jako aktivna sastava, pritom plivački jako dobra. Očekujem da će ovo biti utakmica »u egalu« te da će određene nijanse odlučivati o pobjedniku.


Domaći bazen


U toj priči zadovoljstvo među Primorjašima izaziva već i sama činjenica da su uplivali među osam najboljih, ali da su i dalje sačuvali izglede da mogu stići još dalje.


– Imamo izgleda. Sastali smo se već s njima na početku sezone. Tada nam je glavna stavka bila prebroditi određeni strah s obzirom na očekivanja koja smo imali od sezone, respekt prema Vouliagmeniju koji je igrao Ligu prvaka prošle sezone i ostvario jako dobar rezultat. Tijekom sezone vidjeli smo da stvarno možemo igrati sa svakim. Nema suparnika kojem ćemo se tako lako predati.


U taboru Primorja EB kuju planove kako se u Ateni u subotu prikazati u što boljem izdanju, ali su svjesni da su to tek prve četiri od ukupno osam četvrtina koje su pred njima u ovom četvrtfinalu. Već su i u dosadašnjim nastupima Euro kupa pokazali koliko im je jak adut nastup na Kantridi, imaju ga i u ovom slučaju jer se za tri tjedna uzvratna utakmica igra u Rijeci.


– Smatram da je uvijek bolje uzvratnu utakmicu igrati kod kuće, pogotovo ako se dogodi neki nepovoljni rezultat u gostima. Tada se uvijek može hvatati rezultat pred domaćom publikom, što je svakako prednost – zaključio je Lovro Paparić.