Nema plana "B"

Čelnik MOO-a unatoč slaboj potpori japanske javnosti ne sumnja u održavanje Igara u Tokiju

Hina

U ovom trenutku nemamo nikakvog razloga vjerovati da se OI u Tokiju neće otvoriti 23. srpnja na olimpijskom stadionu u Tokiju, rekao je Bach



TOKIO  Nema “plana B” za olimpijske igre u Tokiju, izjavio je u četvrtak predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach, ponovivši tako u interviewu za agenciju Kyodo odlučnost da se najveće svjetsko sportsko natjecanje održi ove godine.


Nakon što su Igre zbog pandemije koronavirusa odgođene prošle godine za ovo ljeto, u subotu je točno šest mjeseci do početka koji je predviđen za 23. srpnja.


Unatoč slaboj potpori javnosti i porastu broja zaraženih koronavirusom u cijelom svijetu, organizatori su odlučni da se OI u Tokiju održe.




“U ovom trenutku nemamo nikakvog razloga vjerovati da se OI u Tokiju neće otvoriti 23. srpnja na olimpijskom stadionu u Tokiju”, rekao je Bach za Kyodo News.


“Zato nema plana B i zato smo potpuno predani da učinimo ove Igre sigurnima i uspješnima”, dodao je.


I uz približavanje Zimskih olimpijskih igara, koje su planirane za 2022. u Pekingu, a troškovi održavanje vertoglavo rastu dok istovremeno pada potposa javnosti, organizatori OI u Tokiju  opetovano isključuju mogućnost još jedne odgode Igara.