Dugoročna opcija

Cedric Enard ostaje izbornik hrvatske odbojkaške vrste, Francuz produžio ugovor

Hina

Foto Facebook HOS

Foto Facebook HOS

Sretan sam što ću nastaviti surađivati s Hrvatskim odbojkaški savezom i reprezentacijom - izjavio je Enard



ZADAR  Francuski odbojkaški stručnjak Cedric Enard (47) ostat će za kormilom hrvatske reprezentacije, nakon što je produžio ugovor s Hrvatskim odbojkaškim savezom (HOS).


HOS i Enard su ugovor potpisali na predstavljanju Final Foura Zlatne europske lige koji će se ovoga vikenda održati u Zadru.


“Produženje ugovora s ovakvim kadrom, ali i čovjekom kao što je Cedric Enard koji je osvojio nekoliko trostrukih i dvostrukih titula, bio član stožera francuske reprezentacije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, izbornik Estonije, mislim da dovoljno govori kakvog smo stručnjaka uspjeli dovesti i zadržati. Cedric je naša dugoročna opcija, čovjek koji se pronašao u Hrvatskoj, trener kojem momčad vjeruje. Stoga je odluka o ovome bila vrlo laka, jasna i bitna,” rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.




Enard je hrvatsku vrstu preuzeo u siječnju prošle godine umjesto Talijana Emanuelea Zaninija.


“Sretan sam što ću nastaviti surađivati s Hrvatskim odbojkaški savezom i reprezentacijom. S momcima sam ostvario odličan odnos i međusobno povjerenje što je vrlo važno. Svi daju najbolje od sebe da zajedno napredujemo. Spoj mentaliteta, truda i rada ono je što volim u Hrvatskoj. Imamo zajedničke cilljeve, a to je dostići Challenger Kup i VNL za što ćemo se zajedno boriti,” kazao je 47-godišnji Francuz.


Hrvatsku u subotu u zadarskom ŠC Višnjik očekuje polufinale protiv Ukrajine, a u drugom susretu sastaju se Turska i Češka. Finale i susret za treće mjesto na raspredu su dan kasnije.


Ukrajina je opasna i ozbiljna ekipa koja nas je prošlog ljeta u Zlatnoj ligi pobijedila, no mi smo njih naposljetku uspjeli pobijediti u utakmici za treće mjesto. U nadolazećoj utakmici pokušat ćemo primiriti njihove servise, dovesti loptu u što bolju poziciju za naše razigravače i pokušati pritisnuti našim servisom,” istaknuo je kapetan reprezentacije Petar Đirlić i dodao:


“Voljeli bismo imati što veću podršku publike, barem deset posto od onog što smo ovdje u Zadru vidjeli na finalu košarkaškog prvenstva kada su igrali Zadar i Split. Stoga pozivam sve koji mogu da dođu, puno će nam značiti.”