Najbolji boćari

Carrolina Bajrić, Antonio Prlaguzić, Vargon i Čavle ŠB laureati

Denis Frančišković

Najbolji boćari u Primorsko-goranskoj županiji/Foto S. DRECHSLER

Najbolji boćari u Primorsko-goranskoj županiji/Foto S. DRECHSLER

Vargon i Čavle ŠB imaju i najbolju juniorsku ekipu, Karlo Šaban najbolji je junior, Dorotea Maršanić juniorka, a Lovro Šipek kadet.



KUKULJANOVO Antonio Prlaguzić u muškoj i Carrolina Bajrić u ženskoj konkurenciji najbolji su boćari Primorsko-goranske županije u 2018. godini, dok je epitet prve momčadi dodijeljen Vargonu, a ekipe Čavlima ŠB. Boćarska svečanost održana je sinoć u Kukuljanovu i iznova pokazala pokazala koliko sportski entuzijasti i zanesenjaci drže do tradicije i ovog, samo na papiru »malog« sporta.


Antonio je priznanje zaslužio zbog osvojenog petog mjesta na SP-u u Kini u preciznom izbijanju U-23 konkurencije, dok je Carrolina naprosto blistala. Osvojila je drugo mjesto na SP-u Kini u bližanju i izbijanju u krug i broncu u štafetnom izbijanju (mix), a državna je prvakinja i u brzinskom i štafetnom izbijanju. Uz to, dva puta je postavljala rekord u brzinskom (36/40) te u štafetnom izbijanju (43/53).


Vargon je imao niz pojedinaca koji su blistali na domaćoj i međunarodnoj sceni, a u domaćem prvenstvo osvojio je treće mjesto, dok je u Kupu europskih prvaka zaustavljen u osmini finala. I to momčad u sastavu: Antonio Prlaguzić, Bruno Kraljić, Kristijan Prodan, Siniša Juretić, Davor Jelovica, Saša Grgantov, Alen Dretvić, Karlo Vukelić, Marin Vrljić, Dario Juričić, Mateo Načinović, Dario Pavia uz trenera Čedu Vukelića.




Čavjanke u sastavu Lea Martinić, Marina Svetić, Tea Čančarević, Nikol Marelja-Bošnjak, Carrolina Bajrić, Virginia Bajrić, Dorotea Maršanić, Merita Cocaj, Besarta Cocaj, Ira Nimčević, Ella Murgić, Roberta Petrović i Dora Fućak predvođene trenerom Deanom Klarićem osvojile su pak naslov državnih prvakinja, već peti, a bile su brončane i u Kupu europskih prvakinja.



Dva velika boćarska djelatnika, Radovan Cuculić i Vjekoslav Matetić imali su sinoć razloga za posebno zadovoljstvo, ali i ponos.


Cuculić iz kluba domaćina sinoćnje svečanosti dobio je nagradu za životno djelo zbog iznimnog doprinosa u razvoju i promicanju boćarskog sporta, a Matetić (Sv. Jakov) kao najbolji čovjek od struke, prije svega kao mentor i trener Karlu Šabanu koji je postao svjetski omladinski prvak, ali odgojio naraštaje i naraštaje vrhunskih boćara.


– Ovo je velika nagrada zbog koje mi je žao i drago. Žao jer sam već ostario, a drago jer su boćari i moj klub prepoznali cijelu situaciju i moj doprinos boćanju. Oraganizirali smo svjetska prvenstva i niz velikih natjecanja, a nadam se da ćemo u perspektivi imati više sportskih objekata za mlađe – rekao je Cuculić.



Vargon i Čavle ŠB imaju i najbolju juniorsku ekipu, Karlo Šaban najbolji je junior, Dorotea Maršanić juniorka, a Lovro Šipek kadet.


Posebna priznanja za sportske rezultate dobili su Karlo Vukelić (Vargon), Žarko Jerčinović (Drivenik), Filip Klarić (Drivenik), Luka Peričić, Merita Cocaj, Virginia Bajrić i Mateo Načinović te za ostvarene rekorde Carrolina Bajrić, Virginija Bajrić, Frano Jakominić i Lovro Šipek.


Grad Krk nagrađen je za izgradnju boćarske infrastrukture te potporu i doprinos razvoju boćanja, a OŠ Viktora Cara Emina iz Lovrana za dugogodišnju uspješnu suradnju.