Wimbledon

Carlos Alcaraz uoči današnjeg finala Wimbledona: “Đokoviću je to samo još jedan dan na terenu”

Hina

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Meni će trenutak biti poseban, a Đokoviću vjerojatno samo još jedan dan na terenu - rekao je Španjolac



LONDON  “Od izlaska na teren moram uživati u trenutku”, rekao je prije nedjeljnog finala protiv Novaka Đokovića u Wimbledonu, u 15 sati, španjolski tenisač Carlos Alcaraz.


Tom će prilikom 20-godišnji Alcaraz tražiti drugu titulu na Grand Slam turnirima, a Đoković već 24. trijumf na četiri najveća svjetska turnira. U pitanju je dvoboj trenutačno dvojice najboljih tenisača na svijetu.


„Svakako ću pokušati izaći na teren i odigrati meč bez nervoze. Ne želim da se ponovi Roland Garros kada sam bio prilično nervozan u prvom setu meča protiv Đokovića. Tada uopće nisam uživao. Priprema za meč će biti potpuno drugačija nego li u Parizu. Bit ću sigurno bolji, uvjeren sam“, najavio je Alcaraz koji je dosad osvojio US Open prošle godine, dok je u četiri seta poražen u polufinalnom meču ovogodišnjeg Roland Garrosa od Đokovića, a tada su ga tijekom trećeg seta uhvatili grčevi.




„Imam tim koji sa mnom radi i na psihološkom planu. To mi puno pomaže. U tom smislu bit će jako važna priprema za finalni meč. Bit će jako emotivno za mene, Wimbledon i finale je nešto o čemu sanjaš. Meni će trenutak biti poseban, a Đokoviću vjerojatno samo još jedan dan na terenu“, rekao je Španjolac.