Kubrat Pulev

Bugarska kobra poručila Furyju: “Čekam dvoboj godinu dana, ali uvijek pronađu neki razlog da ga odgode”

Hina

Kubrat Pulev

Kubrat PulevLONDON  Bugarski boksač Kubrat Pulev poručio je kako nema namjeru odustati od borbe za svjetsku titulu protiv Britanca Anthonyja Joshue kako bi se svjetski prvak u teškoj kategoriji prvo borio protiv Tysona Furyja.


Nedavno su se pojavile glasine da će se Joshua najprije boriti protiv Furyja za naslov apsolutnog prvaka i da će se zbog toga bugarski boksač povući. Međutim, Pulev to demantira.


“Dosta je glasina i nagađanja. Ne razumijem zašto još uvijek odgađamo postavljanje datuma i mjesta. Jedva čekam borbu,” kazao je bugarski boksač u razgovoru za BBC.
“Vidim da me se netko boji i pokušava se suprotstaviti nekom drugom ispred mene,” dodao je Puilev kome je nadimak “kobra”.


Borba između Joshue i Puleva trebala je biti 20. lipnja u Londonu na stadionu Tottenhama, međutim dvoboj je odgođen za neodređeno vrijeme zbog epidemije novog koronavirusa.


Trenutačno se razgovara o mjestima i datumima borbe, a moguće je i da boksači odmjere snage u pulskoj Areni.


Pulev je dosad dobio 28 od 29 mečeva, a 2014. je izgubio od Vladimira Klička. Joshua također, ima samo jedan poraz u 24 meča.


“Čekam dvoboj godinu dana, ali uvijek pronađu neki razlog da ga odgode,” dodao je Pulev.


Joshua i Pulev prvi put su se trebali boriti u Cardiffu na stadionu Principality u listopadu 2017. ali tada se Bugarin povukao zbog ozljede ramena.


Joshua je posljednju borbu imao u prosincu prošle godine kada je u Saudijskoj Arabiji pobijedio Amerikanca Andyja Ruiza vrativši tako izgubljene naslove koje mu je Ruiz ‘oteo’ u lipnju prošle godine pobijedivši ga u New Yorku.