PH u šahu

Branitelj naslova prvaka Marin Bosiočić pretrpio treći poraz, Jadranko Plenča remizirao

Hina

Riječki šahist Marin Bosiočić/Foto Arhiva NL

Riječki šahist Marin Bosiočić/Foto Arhiva NL

Zdenko Kožul nakon tri uzastopne pobjede zabilježio prvi remi



VINKOVCI  U 4. kolu XX. Zatvorenog pojedinačnog državnog prvenstva dvostruki prvak Hrvatske i nekadašnji europski prvak Zdenko Kožul nakon tri uzastopne pobjede zabilježio je prvi remi.


U teškoj manevarskoj borbi sa Sašom Martinovićem Kožul je dugo bio u podređenom položaju i tek je u vremenskom tjesnacu došao u prednost. Osvojio je kvalitetu, ali je u posljednjem potezu pred vremensku kontrolu propustio matnom prijetnjom ograničiti igru suparnika i Martinović se konsolidirao. Zavladao je oslabljenim bijelim poljima i prisilio Kožula da trokratnim ponavljanjem pozicije pristane na podjelu boda.


Branitelj naslova prvaka Marin Bosiočić pretrpio je treći poraz u susretu s Davorom Rogićem i učvrstio se na posljednjem mjestu. Suviše je forsirao i pružio priliku Rogiću da u sjajno vođenom napadu zabilježi pobjedu.




Odličnu igru pružio je i mladi Jadranko Plenča, koji je kao crni doveo Roberta Zelčića u težak položaj. No, u vremenskom tjesnacu je propustio najjači potez i Zelčić se uspio spasiti redukcijom materijala.


Preostale tri partije nakon mirne pozicijske igre završene su podjelom boda.


Rezultati 4. kola: Rogić – Bosiočić 1-0, Martinović – Kožul remi, Stević – A. Šarić remi, Palac – Brkić remi, Zelčić – Jad. Plenča remi, B. Kovačević – Jovanić remi.


Poredak poslije 4. kola: Kožul 3,5 boda, Jovanić, Brkić, Stević i Zelčić po 2,5, Martinović, Palac i Rogić po 2, Jad. Plenča i A. Šarić po 1,5, B. Kovačević 1, Bosiočić 0,5 boda.