OI u Tokiju

Braća Sinković rutinski uplovili u finale dvojca bez kormilara: “U finalu moramo ići maksimalno od početka do kraja”

Portal Novi list

Valent i Martin Sinković

Valent i Martin Sinković

Na kraju nismo dali sve od sebe što je dobro jer imamo još prostora - tvrdi Martin SinkovićTOKIO Martin i Valent Sinković plasirali su se u finale dvojca bez kormilara na Olimpijskim igrama u Tokiju. Braća Sinković pobijedili su u  svojoj polufinalnoj utrci s vremenom 6:15.63 ispred srpske posade Mačković – Vasić (6:17.47) i kanadska LangerfeldMcCabe (6:19.15). Hrvatska kombinacija vodila je od početka do kraja utrke i sigurno došla do novog velikog finala. Finalna utrka na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak.


– Prošlo je polufinale i jako smo zadovoljni s utrkom. Bili su teški uvjeti, vjetar, vrućina, jako sunce, ali smo unatoč svemu dobro odradili. Kontrolirali smo utrku od početka do kraja tako da smo jako sretni – rekao je Valent Sinković.


– Kontrolirana utrka od prvog do zadnjeg zaveslaja, već nakon 200-300 metara smo sve pod kontrolom imali. Sutra ćemo morati ići brže i jače, ali možemo mi to. Na kraju nismo dali sve od sebe što je dobro jer imamo još prostora. Zadovoljni smo s utrkom i jedva čekamo sutrašnje finale – rekao je Martin Sinković.
Valent Sinković osvrnuo se i na izglede hrvatskog dvojca u finalu.


– Što se tiče finala, danas je stvarno bilo zanimljivih rezultata. U prvoj grupi je bilo neizvjesno do kraja, bila je zanimljiva utrka, iznenađujuće da Australci nisu uspjeli izboriti finale. U našoj skupini Nizozemci su uhvatili raka i isto ispali tako da sutra očekujemo zanimljivu utrku. Teško je reći tko nam je glavna konkurencija ovako na prvu, vjerojatno Rumunji, ali moramo odveslati još bolje i ići maksimalno od početka do kraja – nadodao je Valent Sinković.