Svjetski veslački kup

Braća Sinković izborili finale prvim mjestom u kvalifikacijama, Damir Martin osigurao izravni plasman u polufinale

Hina

Valent i Martin Sinković/Foto PIXSELL

Valent i Martin Sinković/Foto PIXSELL

U repesažu će nastupiti druga hrvatska posada u disciplini dvojca bez kormilara, Karlo Butorac i Ivan Vuković, koji su bili treći u svojoj kvalifikacijskoj skupini



ZAGREB  Tri hrvatske posade izborile su nastup u A finalu prve ovogodišnje regate Svjetskog kupa koja je počela u petak na zagrebačkom Jarunu.


Trofejna braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale A dvojaca bez kormilara prvim mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Oni su ciljem prošli u vremenu 6:32.79 minuta, čak 13 sekundi ispred najbližih pratitelja Bjelorusa Dmitrija Furmana i Sergeja Valadzka koji će morati u poslijepodnevni repesaž. U tom repesažu koji je na programu od 16.05 sati nastupit će i druga hrvatska posada u ovoj disciplini Karlo Butorac i Ivan Vuković koji su s vremenom 7:05.95 bili treći u svojoj kvalifikacijskoj skupini.


Ženski dvojac bez kormilara, sestre Ivana i Josipa Jurković imale su osigurano mjesto u finalu zbog malog broja prijavljenih posada, kao i muški četverac u sastavu Marko Ukropina, Anton Lončarić, Patrik Lončarić i Ivan Piton, pa su u petak prijepodne odradili tek testne utrke. Sestre Jurković ostvarile su najbrže vrijeme u svojpoj disciplini s vremenom 7:25.30, dok će četverac bio drugi u svojoj disciplini sa 6:15.08 minuta, 1.32 sekunde iza najbržih Poljaka.




Damir Martin izborio izravni plasman u polufinale samaca drugim mjestom u svojoj skupini. On je ciljem prošao u vremenu 7:08.16 minuta, samo 27 stotinki iza Litvanca Sauliusa Rittera, dok će David Šain morati u repesaž koji je na programu od 15.51 sati. On je bio treći u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 7:22.02.


U repesažu će nastupiti i oba hrvatska dvojca na pariće, Fran Šuk i Gordan Milovac te Mihael Girotto i Patrik Papac, koi su bili posljednji u svojim kvalifikacijskim skupinama. Repesaž u toj disciplini na programu je od 15.44 sati.