Masters 1000

Borna Ćorić preko Mađara Martona Fuscovicsa prošao u 2. kolo turnira u Parizu

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Bio je ovo treći suset Ćorića i Fucsovicsa i treća pobjeda prvog hrvatskog "reketa"PARIZ Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo ATP turnira iz serije “masters 1000” koji se igra u Parizu, on je u susretu 1. kola nadigrao Mađara Martona Fucsovicsa sa 7-6 (5), 6-1 nakon sat i 47 minuta igre.


Bio je ovo treći suset Ćorića i Fucsovicsa i treća pobjeda prvog hrvatskog “reketa”.


Ključnim se pokazao kraj prvog i početak drugog seta kada Fucsovics nije iskoristio svoje prilike, pao u rezultatski zaostatak, a zatim i psihički potonuo.
Mađar je mnogo bolje otvorio “tie-break” prvog seta, s dva odlična “passinga” ostvario je dva “mini-breaka” i poveo sa 3-0 uz dva servisa. No, tu svoju prednost odmah je ispustio s loše odigranom skraćenom lopticom i dvostrukom servis pogreškom da bi Ćorić s nekoliko čvrstih poena s osnovne linije odlučujuću igru riješio u svoju korist sa 7-5.


U prvoj igri drugog seta Fucsovics je imao tri “break-lopte” (15-40 i prednost), no Ćorić je u sve te tri situacije pogodio odličan prvi servis te se izvukao iz neugodne situacije. Odmah u sljedećem gemu Ćorić je oduzeo servis Fucsovicsu i tu je dvoboj praktički bio riješen. Naš je igrač prijetio novim “breakom” u svakom sljedećem Mađarovom servis-gemu, a i ostvario je još jednoga za prednost od 5-1.


Ćorić će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz ogleda Australca Jordana Tompsona i Argentinca Federica Delbonisa.