Prva boćarska liga

Boćarima Marinića pripao gradski derbi “davljenika”, boćari Vargona na teškom putu prema ostanku

Valentina Prokić

V. KARUZA

V. KARUZA

Uz posljednji Otok, koji je bez bodova, još jedna momčad direktno ispada iz elitnog razreda, dok će osmoplasirana u kvalifikacije za ostanak u Super ligi MARINIĆI Boćari Marinića izašli su kao pobjednici iz derbija boćarskih »davljenika« u posljednjem kolu prvog dijela Super lige, trasiravši put prema ostanku u najelitnijem društvu. No, i za Vargon još uvijek postoje šanse. Poraz na Marinićima znatno je otežao put, no obje momčadi imaju pred sobom utakmicu s Otokom, momčadi iz Sinja, koja je sigurno jedan od dvaju putnika za nižu ligu. No, uz Otok, Vargon dočekuje Metković, Sokol i u posljednjem kolu Mariniće, dok će na Mariniće stići Metković, ali i neke momčadi iz gornjeg doma s kojima će se biti nešto teže obračunati. Šanse postoje…


– Utakmica s Otokom je važna i jednima i drugima, tko tamo izgubi, doveo se u jako težak položaj – komentirao je boćarski sudac Nenad Juričić, čiji sin Dario nosi dres Vargona. Nakon prvih, klasičnih igara, rezultat je bio povoljan za goste s Podvežice, 2:6 stajalo je na semaforu, da bi nakon dva brzinska izbijanja bodovi bili podijeljeni, 4:8. Zatim je na red stiglo precizno izbijanje, sjajan dvoboj domaćeg boćara Klemena Podgoršeka i iskusnika Rolanda Marčelje prevagnuo je na stranu Podgoršeka, koji je pogodio balin za 24:22, Marčelja nije uspio. Drugi dvoboj u preciznom bio je podjednako loš, a bolji u lošoj izvedbi sa 6:5 bio je domaći boćar Siniša Juretić, koji je svladao kapetana Vargona Sandra Gulju. Nakon 8:8 gosti su računali na bodove u štafeti, ipak Luka Kukuljan i Danijel Kovačević odradili su lavovski posao i pobijedili Frana Jakominića i Lovra Šipeka te se u zadnje igre ušlo sa 10:8 za domaćina. »Špagi su još bili va moru« kada je Vargon u pitanju, ali je Klemen Podgoršek u zadnjoj butadi iskoristio podbačaj Lovra Šipek i izgubljenu partiju pretvorio u dobivenu. Na to se nadovezala pobjeda u paru Flega i Kukuljana za slavlje Marinića.


– U situaciji kada se dvije momčadi iz PGŽ bore za ostanak ne mogu se veseliti previše, ali sportski sam sretan jer su moji dečki pobijedili. Ovo je mali koračić prema ostanku u ligi – rekao je trener domaćih Stevan Uzelac.


Boćari Marinića/V. KARUZA
S druge strane trener Vargona Čedo Vukelić unatoč porazu ne gubi nadu.


– Dok se igra, šanse postoje. Imamo solidan raspored, puno bolji nego u prvom dijelu jer nam svi konkurenti dolaze na Podvežicu, ako pobijedimo njih i iznenadimo nekoga iz gornjeg doma, unutra smo.


U boćalištu na Marinićima tražilo se mjesto više, mjere su znatno smanjile brojnost na tribinama, ali među onih malo sretnika mjesto je našlo iskusno nogometno i boćarsko ime Sandro Klić, koji nosi dres županijskog prvoligaša Zagona, no nije isključeno da će druge sezone promijeniti boju dresa.


– Bilo je već poziva, ali lijepo mi je u Zagonu. Kad osjetim da je vrijeme, promijenit ću sredinu. Došao sam gledati jer su mi drage obje momčadi, i u jednoj i u drugoj igraju moji prijatelji, tako da ne navijam za nikoga. Volio bih da i Marinići i Vargon ostanu u Super ligi – rekao je Sandro Klić kojega bi mnogi voljeli vidjeti u dresu superligaša.Marinići – Vargon 14:12

Pojedinačno (2:2): Kukuljan – I. Jakominić 13:3, Juretić – Marčelja 4:9. Par (0:2): Flego, Podgoršek – Gulja, Klarić 5:9. Trojka (0:2): Ladavac, Čirjak, Vrkić – Rumac, Šipek, Vukelić 5:8. Brzinsko izbijanje (2:2): Kukuljan – F. Jakominić 40/45:34/44, Kovačević – Šipek 35/42:41/46. Precizno izbijanje (4:0): Podgoršek – Marčelja 24:22, Juretić – Gulja 6:5. Štafetno izbijanje (2:0): Kukuljan, Kovačević – F. Jakominić, Šipek 42/52:36/55. Pojedinačno (2:0): Podgoršek – Šipek 10:9. Par (2:4): Flego, Kukuljan – Gulja, Rumac 11:4, Čirjak, Vrkić – Klarić, Marčelja 7:8, Juretić, Ladavac – Ban, I. Jakominić 3:13.


Ostali rezultati 9. kola: Zrinjevac – Pula 16:10, Pazin – Sokol 16:10, Otok – Metković 6:20, odgođeno Biston – Istra Poreč. Poredak: Biston 21, Istra Poreč 21, Zrinjevac 18, Pula 16, Pazin 16, Metković 12, Sokol Orbico 12, Marinići 7, Vargon 4, Otok 0.