ATP Umag

Blizanci Ivan i Matej Sabanov ostali bez finala parova u Umagu, Alcaraz posljednji polufinalist

Hina

Španjolski tenisač u četvrtfinalu je nadigrao Srbina Filipa Krajinovića - 7-6 (3), 2-6, 6-1



UMAG Blizanci Ivan i Matej Sabanov nisu se uspjeli probiti do finala u konkurenciji parova na ATP turniru Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, a u petak su od njih u polufinalu bolji bili bosansko-hercegovački tenisač Tomislav Brkić i Srbin Nikola Ćaćić sa 6-1, 6-2.


Brkić i Ćaćić će u finalu igrati protiv Brazilca Fernanda Rombolija i Španjolca Davida Vege Fernandeza koji su sa 4-6, 7-6 (8), 10-7 nadigrali Moldavca Radua Albota i Španjolca Pedra Martineza.


Finale parova na rasporedu je na kraju subotnjeg programa koji započinje u 18 sati polufinalnim dvobojem Francuza Richarda Gasqueta i Nijemca Daniela Altmaiera.




Španjolski 18-godišnji tenisač Carlos Alcaraz (ATP – 73.) postao je posljednji polufinalist 31. izdanja Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, gdje je u četvrtfinalu nadigrao Srbina Filipa Krajinovića (ATP – 34.) sa 7-6 (3), 2-6, 6-1 nakon dva sata i 18 minuta borbe.


Alcaraz će u polufinalu igrati protiv sunarodnjaka i prvog nositelja umaškog ATP turnira Alberta Ramos-Vinolasa (ATP – 43.), koji je sa 6-2, 6-1 nadigrao Talijana Stefana Travagliju (ATP – 91.).


Drugi polufinalni par čine 35-godišnji Francuz Richard Gasquet (ATP – 59.) i 22-godišnji njemački kvalifikant Daniel Altmaier (ATP – 152.).