Fernando Alonso

Bivši svjetski prvak u Formuli 1 pušten iz bolnice na kućno liječenje nakon operacije čeljusti

Hina

Fernando Alonso/Foto REUTERS

Fernando Alonso/Foto REUTERS

Španjolac je na društvenim mrežama objavio kako je dobro i kako se raduje početku nove sezone



ZAGREB Bivši svjetski prvak u formuli 1 Španjolac Fernando Alonso (39) pušten je na kućno liječenje nakon operacije čeljusti, objavila je njegova momčad Alpine F1.


Španjolac je bio podvrgnut operaciji gornje čeljusti, nakon što je doživio prometnu nesreću u Švicarskoj kada ga je udario automobil dok je vozio bicikl. Nesreća se dogodila u blizini njegove kuće u Luganu, a Španjolac je odmah prevezen u bolnicu, gde je operiran.


“Nakon perioda promatranja, Alonso je otpušten na kućno liječenje,” navodi se u priopćenju momčad Alpine (bivši Renault).




“Alonsu sada slijedi kratko razdoblje potpunog odmora prije nego što će postupno nastaviti s treninzima za pripremu za početak sezone,” dodali su iz Alpinea.


Španjolac je na društvenim mrežama objavio kako je dobro i kako se raduje početku nove sezone.


Alonso je oba naslova svjetskog prvaka osvojio za upravljačem Renaulta (2005. i 2006.), a u istoj se momčadi, samo s promijenjenim imenom, vraća u svijet formule 1 iz kojeg je izbivao dvije godine, okušavajući se u drugim vidovima automobilističkog sporta, kao što su nastupi na kultnoj utrci Indianapolis 500 i na Reliju Dakar.


Ukupno je u karijeri nastupio na 314 utrka, upisavši 32 pobjede.


Nova sezona SP-a u formuli 1 započet će utrkom za Veliku nagradu Bahraina 28. ožujka, a na istoj će stazi sredinom sljedećeg mjeseca biti održane i predsezonske testne vožnje.