Rukometna Liga prvaka

Bivša rukometašica Zameta postigla dva pogotka u prvom ogledu četvrtfinala Lige prvakinja

Hina

Ćamila Mičijević

Ćamila Mičijević

Brest je u francuskom okršaju pobijedio Metz sa 34:24



PARIZ  U prvom susretu četvrtfinala rukometne Lige prvakinja Brest je u francuskom okršaju pobijedio Metz sa 34-24, a za gostujući sastav je dva gola zabila hrvatska reprezentativka Ćamila Mičijević.


Rukometašice Bresta dominirale su veći dio susreta i posve zasluženo su ostvarile uvjerljivu pobjedu.


Nakon 15 minuta igre Brest je imao šest golova viška (8-2), Metz je uspio smanjiti na tri gola minusa (11-8), no na poluvrijeme se otišlo sa +5 za Brest (16-11).




U drugom dijelu domaće igračice su u 43. minuti prvi puta stigle do +10 (26-16), u 52. su vodile i 12 razlike, a na koncu je završilo 34-24.


Brest je do uvjerljive pobjede predvodila Slovenka Ana Gros sa 10 golova, dok je Crnogorka Đurđina Jauković zabila šest pogodaka. Kod Metza najefikasnije su bile Dankinja Katharina Burgaard i Francuskinja Marie Sajka sa po četiri gola,  dok je hrvatska reprezentativka Ćamila Mičijević zabila dva gola.


Prva vratarka hrvatske reprezentacije i Metza Ivana Kapitanović nije nastupila zbog teške ozljede koljena koju je zaradila još u listopadu. Uzvratna utakmica je 11. travnja.


U subotnjim susretima Gyor je u Podgorici pobijedio Budućnost sa 30-19, pa je uzvrat u Mađarskoj tek formalnost, dok je CSM Bukurešt pobijedio moskovski CSKA sa 32-27.


U posljednjem susretu četvrtfinala, 10. travnja sastaju se Kristiansand i Rostov-Don koji je u osmini finala izbacio Podravka Vegetu.