Atraktivna regata

Biogradska posada Panjić ukupni pobjednik premijernog izdanja CRO Melges 24 Cupa u Trogiru

Hina

Slika je ilustrativne prirode

Slika je ilustrativne prirode

Okupilo se 17 posada iz Hrvatske i Češke



TROGIR Premijerno izdanje CRO Melges 24 Cupa u Trogiru okupilo 17 posada iz Hrvatske i Češke, a ukupnu je pobjedu odnijela biogradska posada Panjić.


Unatoč zahtjevnim vremenskim uvjetima i laganom vjetru, odrađen je kompletan program od šest jedrenja u kojima je Panjić bio druga dimenzija u odnosu na ostale. S tri pobjede, dva druga mjesta i četvrtim mjestom kao najlošijim plasmanom posada kormilara Tonka Rameše na regatnom je polju ispred Trogira stigla do uvjerljive pobjede s 11 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Matarana 24 i 14 bodova ispred posade Razjaren.


‘Htio bih se zahvaliti našem amatoreu Luki Šangulinu koji mi je prepustio kormilo za ovu regatu. Osvjetlali smo obraz Panjića u Biogradu. Kad su se svi punti zbrojili, presudila je genijalnost i svjetsko iskustvo Tome Bašića, posada je standardno odradila vrhunski posao, ja sam više služio kao auto-pilot. Funkcionirali smo kao tim i to je donijelo rezultat’, ispričao je kormilar Panjića Tonko Rameša.Kao domaćin regate Trogir CRO Melges 24 Cup Outdoor Festivala, aktualni europski prvak u Corinthian diviziji, posada Matarana 24 osvojila je srebrnu medalju.




Nakon ljetne stanke Split je domaćin regate iz Europske Melges serije koja je na rasporedu od 5. do 8. listopada.