Cijepivo ne pomaže

Biciklistička momčad UAE Team Emirates ima dva pozitivna testa iako su se svi cijepili uoči početka sezone

Hina

Tadej Pogačar/Foto REUTERS

Tadej Pogačar/Foto REUTERS

Pozitivan rezultat je imao talijanski biciklist Diego Ulissi i jedan od članova prateće ekipe, iako je cijela momčad cijepljena protiv Covida-19 uoči početka ovogodišnje biciklističke sezoneCHARLEROI  Težak udarac doživjela je biciklistička momčad UAE Team Emirates, za koju vozi aktualni pobjednik Tour de Francea Slovenac Tadej Pogačar, jer je zbog dva pozitivna testa unutar ekipe morala odustati od nastupa na današnjem jednodevnom klasiku “Fleche Wallonne” (Valonska strijela).


Pozitivan rezultat je imao talijanski biciklist Diego Ulissi i jedan od članova prateće ekipe, iako je cijela momčad cijepljena protiv Covida-19 uoči početka ovogodišnje biciklističke sezone.


Osobe s pozitivnim testovima nemaju nikakve simptome, a nakon toga su obavili još tri testiranja, dva antigenska i jedno PCR metodom, koja su dala negativne rezultate, kao što je to bio slučaj i s testiranjima obavljenim prije dolaska momčadi u Belgiju.
“Momčad je frustrirana, ali u potpunosti prihvaća konačnu odluku belgijskih vlasti“, priopćili su iz momčadi UAE Emirates.


Uz Slovenca Tadeja Pogačara, koji je bio u krugu favorita za pobjedu na današnjoj utrci, za arapsku momčad od ove godine nastupa i Švicarac Marc Hirschi, koji je bio pobjednik prošlogodišnjeg izdanja Valonske strijele.


Iz momčadi UAE Emirates su izrazili nadu da će im nakon dodatnih testiranja biti dopušten nastup na nedjeljnoj monumentalnoj klasičnoj utrci Liege – Bastogne – Liege.