Regata krstaša

Bella Nostra s kormilarom Diegom Biljanom osvojila treće izdanje regate krstaša Vela Vrata – Galijola

Marina Kirigin

Nastupilo je svega 13 posada krstaša, a kao razlog slabog odaziva Mario Šikić, predsjednik kluba, naveo je nestabilne i promjenjive vremenske uvjete



OPATIJA  Posada »Bella Nostre« s kormilarom Diegom Biljanom iz kluba organizatora regate, JK Opatija, pobjednici su trećeg izdanja regate krstaša Vela Vrata – Galijola. Rute SU zbog premalo vjetra bile skraćene te se u subotu jedrilo od Porozine do Cresa i jučer od Cresa do Porozine, na drugo mjesto u ukupnom poretku plasirala se posada »Jezera« za čijim je kormilom bio Darko Matoš (Opatija). Treće mjesto zauzela je posada broda »Žut« i kormilar Mladen Babac (YC ACI Croatia, Ičići).


Po grupama uspješna je bila i posada krstaša Mia sa skipperom Leonidom Holjarom (Opatija) i posada »Aleksandre« za čijim je kormilom bio Aleksandar Šlosar (Opatija). Titula »najupornije« posade otišla je u ruke Damira Popovića i posade broda »Digestive«, koji su bez obzira na loše uvjete uspjeli zavšiti u regularnom vremenu, te ciljem ispred Cresa proći nekoliko minuta prije 19 sati.


Nastupilo je svega 13 posada krstaša, a kao razlog slabog odaziva Mario Šikić, predsjednik kluba, naveo je nestabilne i promjenjive vremenske uvjete.