Izbor najboljih

BBC proglasio sportsku osobu godine u Velikoj Britaniji, vozač Formule 1 bio je “brži” od vratara Liverpoola

Hina

Lewis Hamlton/Foto REUTERS

Lewis Hamlton/Foto REUTERS

Hamilton je iza sebe je ostavio kapetana engleskog prvaka Liverpoola Jordana Hendersona, dok je treći u izboru bio džokej Hollie DoyleLONDON Vozač Formule 1 sedmostruki svjetski prvak Lewis Hamilton proglašen je za BBC-jevu sportsku osobu godine u Velikoj Britaniji.


Hamilton je iza sebe je ostavio kapetana engleskog prvaka Liverpoola Jordana Hendersona, dok je treći u izboru bio džokej Hollie Doyle.


BBC je sada 35-godišnjeg Hamiltona i 2014. godine proglasio sportskom osobom godine. On je ove sezone u Formuli 1 za volanom Mercedesa osvojio četvrtu uzastopnu titulu svjetskog prvaka, ukupno sedmu, i tako se izjednačio s legendarnim njemačkim vozačem Michaelom Schumacherom. Također je nadmašio Schumacherovih 91 pobjedu na Grand prix utrkama.
Boksač Tyson Fury, igrač cricketa Stuart Broad i igrač snookera Ronnie O’Sullivan također su bili u užem izboru za ovu BBC-jevu nagradu.


“Želim čestitati svim nominiranima koji su sjajni sportaši”, rekao je Hamilton. “Jako sam ponosan na to što su postiglii želim   zahvaliti svima koji su glasali za mene”.