Automobilizam

Automobilisti se vraćaju na padine Kleka, vozi se peti Memorijal Ivica Kišasondi

Miroslav Krpan

Hrvoje Belinić/Foto M. KRPAN

Hrvoje Belinić/Foto M. KRPAN

Trenutni lider ovogodišnjeg Kupa Talijan Marco Tessari ne stiže u Ogulin, a na stazi neće biti još jednog trećeplasiranog Talijana Marca Mazzonija, koji ove sezone brani boje AK Buzet Autosport



OGULIN  Na padine obližnjeg Kleka, nadomak Ogulina, vraćaju se automobilisti kako bi svojim nastupom obilježili skroman jubilej. Danas se održava peto izdanje Formule driver Ogulin – Memorijal Ivica Kišasondi, treće ovogodišnje natjecanje međunarodnog HAKS Kupa, ujedno bodovano i za Prvenstvo auto i karting lige Zapad HAKS-a.


Na stazi od Baze prema ŠRC-u Kneja, dugoj 4.300 metara, s deset šikana, nastupit će 118 vozačica i vozača. Za bodove HAKS Kupa prijavljena su 63 sudionika iz 20 hrvatskih klubova, među kojima su po jedan talijanski, slovenski, austrijski i njemački automobilist. Preostalo su sudionici zasebnog dijela natjecanja za Nagradu organizatora, a zastupljeni su uz vozače Hrvatske, Slovenci i Talijani.


Trenutni lider ovogodišnjeg Kupa Talijan Marco Tessari ne stiže u Ogulin, a na stazi neće biti još jednog trećeplasiranog Talijana Marca Mazzonija, koji ove sezone brani boje AK Buzet Autosport. Prigoda je to za sve ostale.




Službeni trening počinje u 8.30 sati, svečano je otvaranje, pod pokroviteljstvom Grada Ogulina, u 11 sati. Dvadeset minuta kasnije kreće prva od dviju bodovnih vožnji. Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17 sati u parku vozača, popularnoj Bazi.