Zagreb City Challenge

Bivši svjetski prvak i brončani s nedavnog SP-a iz Budimpešte predvodi atraktivnu listu skakača na Hanžeku

Hina

Tajay Gayle/Foto REUTERS

Tajay Gayle/Foto REUTERS

Pozornost svakako zaslužuje i odlični Australac Liam Adcock



ZAGREB  Ovogodišnje izdanje Zagreb City Challengeu, skakačko natjecanje na zagrebačkom Trgu bana Jelačića koje se održava u sklopu Boris Hanžeković memorijala, ima vrlo atraktivnu listu daljaša koju  predvodi bivši svjetski prvak i brončani s nedavnog Svjetskog prvenstva u Budimpešti Tajay Gayle.


Zagreb City Challenge, koji je promoviran prošle godine, održat će se u petak 8. rujna od 18 sati, a gledatelji će moći gledati  paralelno natjecanje skakačica i skakača u dalj.


Prošle godine Zagrepčani i njihovi gosti su iz neposredne blizine gledali skokove preko osam metara, štoviše preko osam metara je išao i hrvatski sjajni skakački dvojac Filip Pravdica (8.04) i Marko Čeko (8.00).




Vrlo atraktivnu listu daljaša predvodi bivši svjetski prvak i brončani s nedavnog Svjetskog prvenstva u Budimpešti Tajay Gayle, čiji je najbolji ovogodišnji rezultat 8.27 m, a osobni rekord čak 8.69 metara. Najveći konkurent bit će mu još jedan finalist iz Budimpešte, William Williams, inače dvoranski prvak SAD-a, koji ove godine skače 8.23 m.


Pozornost svakako zaslužuje i odlični Australac Liam Adcock (8.15), dvostruki svjetski juniorski prvak Erwan Konate, a prije svih najbolji hrvatski skakači u dalj Filip Pravdica i Marko Čeko.


Skok u dalj – privremena lista sudionika


1. Marko Čeko HRV
2. Filip Pravdica HRV
3. Andreas Trajkovski MKD
4. Liam Adcock AUT
5. William Williams SAD
6. Tajay Gayle JAM
7. Erwan Konate FRA