MLB liga

Atlanta Bravesi prvi put nakon 1995. godine stigli do MLB naslova

Hina

Za najboljeg igrača finalne serije proglašen je Jorge Soler koji je u šest utakmica World Seriesa postigao tri "home runa"



HOUSTON Momčad Atlanta Bravesa novi je pobjednik glavne američke profesionale lige u bejzbolu (MLB), a do četvrtog naslova “svjetskih prvaka” došli su u šestoj utakmici finalne serije protiv Houston Astrosa, svladavši ih kao gosti sa 7-0.


Atlanta je posljednji put bila prvak 1995., a sa 16 uzastopnih nastupa u doigravanju bez osvajanja trofeja Bravesi su bili momčad s najdužim nizom neuspješnih pokušaja da se domognu Commissioner’s Trophyja koji se dodjeljuje pobjedniku World Seriesa.


Ono što su propustili učiniti u petoj utakmici pred svojim navijačima, igrači Atlante napravili su na Minute Maid Parku u Houstonu, gdje su domaći Astrosi slovili za favorite, ne samo u šestoj utakmici, već i za ponavljanje trijumfa iz 2017.




Za razliku od petog dvoboja, kad su “grand slamom” već u prvoj izmjeni poveli sa 4-0, a na kraju izgubili sa 10-5, Bravesi su u šestoj utakmici potpuno nadigrali Astrose. Prednost su stekli u trećoj izmjeni, kad je Kubanac Jorge Soler poslao loptu izvan stadiona za vodstvo 3-0. Dansby Swanson je također ostvario “home run” kojim su Bravesi došli do prednosti 5-0, da bi posljednja dva “runa” ostvario Freddi Freeman.


Startni bacač Max Fried je u šest izmjena dopustio samo četvorici udarača Astrosa da dođu do prve baze, pa je domaća momčad ostala bez ijednog optrčavanja u dvoboju u kojem su tražili priliku za produženje finalne serije do odlučujuće, sedme utakmice, koja bi također bila igrana u Houstonu.


Astorsi su u posljednjih pet sezona treći put bili u finalu, ali su samo jednom izašli kao pobjednici, kad su 2017. sa 4-3 nadigrali Los Angeles Dodgerse, a 2019. su izgubili od Washington Nationalsa.


Za najboljeg igrača finalne serije proglašen je Jorge Soler koji je u šest utakmica World Seriesa postigao tri “home runa”.