WTA Portorož

Ani Konjuh hrvatski dvoboju Portorožu, činilo se da će Donna Vekić lako do pobjede, ali onda je uslijedio preokret

Hina

Ana Konjuh/Foto REUTERS

Ana Konjuh/Foto REUTERS

Jana Fett je nastavila s pobjedama na WTA turniru u Luksemburgu. Vrbovčanka je u prvom kolu glavnog turnira izbacila 25-godišnju Ruskinju Jekaterinu Makarovu sa 6-3, 6-3



PORTOROŽ U susretu prvog kola WTA teniskog turnira u Portorožu, Ana Konjuh je u hrvatskom dvoboju pobijedila Donnu Vekić sa 0-6, 6-3, 6-2.


Vekić je sjajno ušla u meč, dobila je sedam gemova u nizu i činilo se kako će lagano do pobjede.


Međutim, Konjuh je u nastavku zaigrala daleko bolje okrenuvši rezultat u svoju korist. Povezala je konce igre i do kraja meča izgubila još samo četiri gema. Konjuh je tijekom meča zabila šest asova uz svega 44 posto pogođenog prvog servisa te iskoristila četiri od osam break-lopti.




Donna je pak iskoristila samo četiri od čak 18 break-lopti u čemu najvećim dijelom i leži razlog njenog poraza. Konjuh će u 2. kolu igrati protiv Francuskinje Kristine Mladenović, 68. tenisačice svijeta.


Nakon uspjeha u kvalifikacijama, Jana Fett je nastavila s pobjedama na WTA turniru u Luksemburgu. Vrbovčanka je u prvom kolu glavnog turnira izbacila 25-godišnju Ruskinju Jekaterinu Makarovu sa 6-3, 6-3.


Ruskinja je dobro krenula u meč, povela je sa 3-0 da bi zatim izgubila devet uzastopnih gemova. Jana je tijekom susreta ubacila 57 posto prvog servisa te iskoristila pet od sedam break-lopti. Prolaz u četvrtfinale tražit će protiv pobjednice sraza Markete Vondroušove i Alison Van Uytvanck.