OI u Tokiju

Andrej Gaćina saznao suparnika u prvom kolu stolnoteniskog turnira, Tomislav Pucar slobodan

Hina

U ekipnom dijelu, koje kreće 1. kolovoza, Hrvatska će u osmini finala na Kineski Tajpeh



TOKIO Hrvatski stolmnotenisač Andrej Gaćina u prvom kolu olimpijskog turnira u Tokiju igrat će protiv Togoanca Kokou Dodji Fannyja, dok je Tomislav Pucar slobodan u prvom kolu.


Za Gaćinu će to biti četvrte olimpijske igre i po tome je jedan od iskusnijih hrvatskih sportaša, koji će nastupiti u Tokiju.


Svoj olimpijski put započeo je 2008. u Pekingu gdje je naša reprezentacija (Tan Ruiwu, Zoran Primorac, Andrej Gaćina) zaustavljena u četvrtfinalu, a najbolji pojedinačni rezultat Andrej je ostvario u Londonu 2012., kada je ispao u osmini finala.




U Tokiju ga u prvom kolu čeka Togoanac Kokou Dodji Fanny. Tomislav Pucar je postavljen za 23. nositelja pa je slobodan u prvom kolu.


Najboljih 16 igrača kreće tek od trećeg kola, dok su nositelji od 17. do 32. pozicije slobodni u drugom kolu. Igrači rangirano od 33. do 48. mjesta startaju u prvom kolu, dok su ostali morali u pretkolo.


Gaćinu u slučaju pobjedu u 2. kolu očekuje Francuz Emmanuel Lebesson, a u trećem kolu prvi nositelj Kinez Zhendong Fan.


Pucar čeka pobjednika susreta između Slovenca Bojana Tokića i Kanađanina Jeremyja Hazina, a u slučaju pobjede u 2. kolu očekuje ga četvrti nositelj Brazilac Hugo Calderano.


U ekipnom dijelu, koje kreće 1. kolovoza, Hrvatska će u osmini finala na Kineski Tajpeh. Ukoliko prođemo čekat će nas bolji iz susreta Njemačke i Portugala.