Oprez

Andy Murray odustao od nastupa u Delray Beachu, Britanac se boji moguće zaraze koronom

Hina

Andy Murray/Foto REUTERS

Andy Murray/Foto REUTERS

S obzirom na porast broja oboljelih od Covida-19 te da je u pitanju prekooceanski let, želim umanjiti rizik uoči Australian Opena", pojasnio je Murray



DELRAY BEACH Britanski tenisač Andy Murray odustao je od nastupa na turniru američkom Delray Beachu, kojim je za tjedan dana za njega trebala započeti nova sezona, a kao razlog za odustajanje naveo je bojazan od moguće zaraze koronavirusom.


Organizatori turnira su bivšem svjetskom broju 1, a danas 122. tenisaču na ATP ljestvici, dodijelili pozivnicu za glavni turnir. Međutim, Murray je u strahu da bi ga moguća zaraza koronavirusom i bolest Covid-19 mogli onemogućiti u nastupu na prvog Grand Slam turniru sezone, Australian Openu u Melbourneu, za koji je Britanac također dobio pozivnicu, a na rasporedu je od 8. do 21. veljače.


“Nakon mnogih konzultacija s mojom ekipom, odlučio sam da neću putovati u Delray Beach”, izjavio je u četvrtak 33-godišnji Murray.




“S obzirom na porast broja oboljelih od Covida-19 te da je u pitanju prekooceanski let, želim umanjiti rizik uoči Australian Opena“, pojasnio je Murray koji je propustio veći dio prošle sezone u kojoj je odigrao svega sedam mečeva.


Murray će, kao i ostali sudionici Australian Opena, u Melbourne morati stići do 15. siječnja, kako bi proveo dva tjedna u obveznoj izolaciji, što je uvjet za nastup na prvom Grand Slam turniru u novoj sezoni. Britanac će imati priliku zaigrati na jednom od dva pripremna turnira kojima će u tjednu uoči Australian Opena domaćin također biti Melbourne.