Turnir u Miamiju

Ana Konjuh i Belinda Benčič, te Ivan Dodig i Marcelo Melo u osmini finala parova

Hina

Ivan Dodig/Foto PIXSELL

Ivan Dodig/Foto PIXSELL

U osmini finala su i prvi nositelji Nikola Mektić i Mate Pavić



MIAMI  Ana Konjuh i olimpijska pobjednica Belinda Benčič izborile su plasman u osminu finala WTA 1000 turnira u Miamiju u konkurenciji parova, pobijedivši u meču 1. kola Ukrajinku Anhelinu Kalininu i Kazahstanku Elenu Ribakinu sa 6-2, 6-7 (4), 10-7.


Benčič i Konjuh su u drugom setu pri vodstvu 5-4 propustile dvije meč-lopte na servisu i izgubile tu dionicu meča. U odlučujućem, produženom ‘tie-breaku’ ukrajinsko-kazahstanski par je poveo sa 7-3, da bi Konjuh i Benčič nanizale sedam poena i izborile plasman u sljedeće kolo.


Za plasman u četvrtfinale hrvatsko-švicarska kombinacija će igrati protiv Poljakinje Magde Linette i Španjolke Sare Sorribes Tormo.




Najbolja hrvatska igračica u parovima Darija Jurak Schreiber i Slovenka Andreja Klepač, doživjele su još jedan poraz u prvom kolu nekog WTA turnira, a bolje od njih na Miami Openu bile su Francuskinja Alize Cornet i Švicarka Jil Belen Teichmann koje su slavile sa 6-0, 6-4.


Jurak Schreiber i Klepač su odlično ušle u novu sezonu izborivši finale na turniru u Adelaideu, da bi potom zaredala s tri poraza u prvim kolima: na Australian Openu te na WTA 1000 turnirima u Indian Wellsu i Miamiju.


Aktualni olimpijski doprvak Ivan Dodig i brazilski tenisač Marcelo Melo izborili su plasman u osminu finala  muškog dijela turnira gdje su u dvoboju 1. kola svladali belgijski par Sandera Gillea i Jorana Vliegena sa 6-4, 6-1.


Dodig i Melo će za mjesto u četvrtfinalu igrati protiv Talijana Simonea Bolellija i Fabija Fogninija.


U osmini finala su i prvi nositelji Nikola Mektić i Mate Pavić, a njihovi suparnici u dvoboju za četvrtfinale bit će Indijac Rohan Bopanna i Kanađanin Denis Shapovalov.