Dijamantna liga

Amerikanac Trayvon Bromel jedini trčao stotku ispod deset sekundi na mitingu u Gatesheadu

Hina

Utrka na sto metara u Gatesheadu/Foto REUTERS

Utrka na sto metara u Gatesheadu/Foto REUTERS

Sretan sam s ovom utrkom, sretan sam što je sve prošlo bez ozljede, rekao je Bromel, najbrži čovjek ove godine (9.77) koji je jedan od glavnih kandidata za olimpijsko zlato u Tokiju



LONDON U britanskom Gatesheadu održan je miting Dijamantne lige, posljednji veliki atletski događaj prije Olimpijskih igara.


Rezultati nisu bili impresivni što je i razumljivo jer nitko nije želio riskirati ozljedu uoči glavnog natjecanja u posljednjih pet godina.


Na mitingu su postavljena tek dva najbolja rezultata ove sezone u svijetu. Amerikanka Kate Grace je slavila u utrci na milju s rezultatom 4:27,20, dok je britanska štafeta 4×100 metara istrčala vrijeme 38.27.




U najzanimljivijoj utrci večeri, muškoj “stotki” pobijedio je Amerikanac Trayvon Bromel sa skromnim rezultatom 9.98 jedini istrčavši vrijeme ispod 10 sekundi. Drugi je bio Britanac Chijindu Ujah sa 10.10, dok je treći bio njegov sunarodnjak Zharnel Hughes sa 10.13.


“Sretan sam s ovom utrkom, sretan sam što je sve prošlo bez ozljede. Igre su ogroman događaj, samo želim brinuti o svom tijelu, ostati miran i usredotočiti se na svoj cilj,” rekao je Bromel, najbrži čovjek ove godine (9.77) koji je jedan od glavnih kandidata za olimpijsko zlato u Tokiju.


Olimpijska pobjednica na 100 i 200 m Jamajčanka Elaine Thompson-Herah dominirala je na 200 metara sa 22.43.


“Bilo je važno završiti utrku bez ozljede. Kao priprema za Olimpijske igre, poprilično sam zadovoljna”, rekla je Thompson-Herah.


Zbog straha od ozljede od nastupa su oduste svjetska prvakinja na 200 m Britanka Dina Asher-Smith, te svjetska prvakinja na 1.500 i 10 km Nizozemka Sifana Hassan.