Ugovor je ugovor

Američki sud odlučio da se Tyson Fury mora po treći put boriti protiv Amerikanca Deotanya Wildera

Hina

Tyson Fury/Foto REUTERS

Tyson Fury/Foto REUTERS

Presuda suca Daniela Weinsteina ugrozila je održavanje dogovornog boksačkog spektakla u Saudijskoj Arabiji, u kojem bi se 14. kolovoza ove godine Fury trebao boriti protiv sunarodnjaka Anthonyja Joshue



NEW YORK Odlukom američkog suda britanskom boksaču Tysonu Furyju naređeno je da se do 15. rujna ove godine mora po treći put boriti protiv Amerikanca Deontaya Wildera protiv kojeg je u veljači prošle godine osvojio naslov profesionalnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC-u.


Presuda suca Daniela Weinsteina ugrozila je održavanje dogovornog boksačkog spektakla u Saudijskoj Arabiji, u kojem bi se 14. kolovoza ove godine Fury trebao boriti protiv sunarodnjaka Anthonyja Joshue, koji u svom vlasništvu ima pojaseve prvaka po IBF, WBA i WBO verziji.


Fury i Wilder su se prvi put borili u prosincu 2018. u Los Angelesu, a ta je borba završila neodlučenim ishodom. U veljači 2020. Fury je slavio prekidom u sedmoj rundi dvoboja u Las Vegasu, a prema potpisanom ugovoru predviđena je bila i treća borba.




No, zbog pandemije Covida-19, Wilderove ozljede i nemogućnosti pronalaska slobodnog televizijskog termima, održavanje trećeg obračuna je neprestano bilo odgađano.


Misleći da mu je ugovorna obveza meča protiv Wildera istekla, Furyjevi promotori dogovorili su dugo očekivanu borbu za ujedinjenje svih teškaških naslova protiv Anthonyja Joshue u Saudijskoj Arabiji.


Unatoč presudi američkog suda, ta bi se borba predviđena za 14. kolovoza, i dalje mogla održati, ali će na to morati pristati i Wilder. Naravno, uz određenu novčanu kompenzaciju, koja zasigurno neće biti beznačajnog iznosa.