Dva riječka predstavnika

Alessandri Hasani i Boranu Beraku zlata i vize za EP u Španjolskoj

Boran Berak/Foto Arhiva NL

Boran Berak/Foto Arhiva NL



RIJEKA Alessandra Hasani i Boran Berak, karatisti TAD-a, predstavljat će Primorsko-goransku županiju na Europskom prvenstvu, domaćin kojega će krajem ožujka biti španjolska Guadalajara. Alessandra Hasani, prošlogodišnja viceprvakinja Europe u kategoriji do 55 kilograma, zbog uspjeha u Novom Sadu imala je direktan plasman na smotru Staroga kontinenta, ali je to nije spriječilo da osvoji zlato na državnom prvenstvu, što je prošloga vikenda održano u Zagrebu. Državnom titulom okitio se i Boran Berak u kategoriji do 67 kilograma i time osigurao svoje mjesto među putnicima u Španjolsku.


Ljiljana Pendić (Viktorija) u kategoriji do 55 kilograma i Marina Barac (Zamet) u kategoriji do 61 kilograma postale su viceprvakinje Hrvatske, dok su Ivona Tubić Kranjac (Opatija) u kategoriji do 68 kilograma, Renato Rešetar (Zamet) u kategoriji do 84 kilograma te Viktor Čubrić (Krk Croatia) u kategoriji preko 84 kilograma osvojili brončana odličja.


Samuel Roksandić (Krk Croatia) osvojio je zlato u katama u konkurenciji vetarana preko 35 godina, dok je Gordana Kovačević (Zamet) bila srebrna u katama veteranki preko 35 godina.