Formula 1

Ako britanska Vlada ne ukine obveznu karantenu na Silvestroneu ove sezone neće biti utrke

Hina

Staza Silverstone/Foto REUTERS

Staza Silverstone/Foto REUTERS

Karantena u trajanju od 14 dana učinit će nemogućim održavanje Velike nagrade Britanije ove godine - kazao je u utorak glasnogovornik Formule 1LONDON Formula 1  je objavila da bi karantena koja je na snazi u Velikoj Britaniji mogla dovesti do neodržavanja VN  i tako utjecati na tisuće radnih mjesta, osim ako se za automobilske utrke ne uvedu iznimke.


Britanska je vlada odlučila da su svi koji dođu u Veliku Britaniju obavezni provesti 14 dana u karanteni kako bi se izbjegao drugi val  koronavirusa.


Formula 1 planira održati dvije VN na stazi Silverstone koja ove godine obilježava 70. obljetnicu prve utrke i to odmah u srpnju nakon što se u Austriji odvoze dvije utrke.
Formula 1 planira utrke u Austriji održati u kontroliranom “balonu” s nekoliko testiranja na virus za sve članove momčadi te uvođenje charter letova kako bi se izbjegao kontakt s bilo kim tko nije dio Formule


“Karantena u trajanju od 14 dana učinit će nemogućim održavanje Velike nagrade Britanije ove godine”, kazao je u utorak glasnogovornik Formule 1.


“To će imati ogroman utjecaj na doslovno desetke tisuća radnih mjesta povezanih s F1 i na dobavljačke lance. Ako se svi elitni sportovi vrate na TV, tada se moraju uvesti iznimke”, dodao je.


Sedam od deset Formula 1 momčadi ima bazu u Engleskoj.


Formula 1 planira utrke u Austriji održati u kontroliranom “balonu” s nekoliko testiranja na virus za sve članove momčadi te uvođenje charter letova kako bi se izbjegao kontakt s bilo kim tko nije dio Formule.


Silverstone bi bio jednako izoliran.