U-23

ABC petoboj nacija u boćanju: Karlo Šaban predvodio Hrvatsku do trona

Valentina Prokić

Foto: V. PROKIĆ

Foto: V. PROKIĆ

U rujnu ćemo tražiti onu pravu formu, baš prije SP-a. Trenutno imam slatke brige jer sam prezadovoljan pristupom i igrom svih reprezentativaca na ovom turniru – rekao je izbornik Dražen Puniš



JADRANOVO – Hrvatska boćarska reprezentacija do 23 godine u sastavu Karlo Šaban, Lovro Šipek i Filip Klarić (Sveti Jakov Jadranovo), Luka Gašpar i Filip Matijašić (Zrinjevac), Mateo Načinović (Istra Poreč) i Dajan Jurman (Pazin), predvođena izbornikom Draženom Punišem pobjednik je ABC petoboja nacija održanog u organizaciji Grada Crikvenice, TZ Grada Crikvenice, Boćarskog kluba Sveti Jakov i HBS-a na boćalištima u Jadranovu i Ladviću. Na trodnevnom turniru sudjelovale su reprezentacije BIH, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske koje su se nadmetale u šest disciplina te igrale svaka sa svakim. Hrvatski boćari su suvereno osvojili prvo mjesto s pobjedama u sve četiri utakmice.


– Ova generacija je pokazala na petoboju da su u vrlo dobroj formi, a važno je i to da su dečki jako dobri, imaju fantastično zajedništvo te su željeli osim svog osobnog i uspjeh cijele ekipe. Pokazali su veliku kvalitetu na terenu. Sretan sam i zadovoljan sa rezultatima u svim disciplinama jer, iako je tek u listopadu, SP nam je svima u mislima. Vjerujem da s ovom generacijom možemo doći do jako dobrih rezultata u svim igrana na svjetskoj smotri koje nam je glavno natjecanje u ovoj godini – rekao je izbornik Dražen Puniš i dodao kako će se održati još nekoliko ciklusa priprema za reprezentativce.


– U rujnu ćemo tražiti onu pravu formu, baš prije SP-a. Trenutno imam slatke brige jer sam prezadovoljan pristupom i igrom svih reprezentativaca na ovom turniru – zaključio je Puniš.




Iz hrvatskih redova izabran je i najbolji igrač turnira, a to je perjanica Svetog Jakova i reprezentacije Karlo Šaban koji je ostvario pobjede u svih sedam partija koje je igrao na petoboju.


– Zadovoljan sam jer smo pokazali da smo u dobroj formi. Ne mislim samo na mene, već i na moje kolege. Odigrali smo kako smo i trebali pred svojom publikom te potvrdili, ali i opravdali status favorita – rekao je Šaban.


Direktor svih reprezentacija HBS-a, ujedno i trener Svetog Jakova Vjekoslav Matetić, pobrinuo se da natjecanje prođe kao »po špagi«.


– Zahvaljujem se Gradu Crikvenici i TZ Grada Crikvenice na financijskoj i svoj drugoj pomoći koju su nam pružili jer bez njih naš klub ne bi mogao organizirati ovako veliki događaj. Otkad se napravila boćarska dvorana u Ladviću gradonačelniku Rukavini je bila želja dovesti reprezentativce te smo mu ovim petobojem ispunili želju. Grad nam je pomogao i da obavimo radove oko boćališta u Jadranovu koji su bili nužno potrebni za ovakvu manifestaciju. Riječ je o tribini, sanitarnom čvoru, maloj kuhinji… Organizacija je bila izazov za Sveti Jakov, mi smo mali klub, ali smo jako dobro ekipirani, te su volonteri iz kluba uložili značaj trud i doprinjeli da svi sudionici budu zadovoljni – zaključio je Matetić.


Rezultati

Rezultati po kolima, 1.kolo: Hrvatska – Srbija 16:0, BIH – Slovenija 2:14; 2.kolo: BIH – Srbija 4:12, Hrvatska – Crna Gora 11:5; 3.kolo: Slovenija – Srbija 14:2, BIH – Crna Gora 4:12; 4.kolo: Slovenija – Crna Gora 7:9, Hrvatska – BIH 14:2; 5.kolo: Hrvatska – Slovenija 10:6, Crna Gora – Srbija 9:7;
Poredak: Hrvatska 12, Crna Gora 9, Slovenija 6, Srbija 3, BIH 0. Najbolji brzinac: Gracija Stjepčević (Crna Gora) 45/48. Najbo