Ogier najbrži

Osmerostruki prvak u vodstvu nakon drugog dana relija svjetskog prvenstva

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Ogier nakon sedam brzinskih ispita ima 22.8 sekundi prednosti ispred aktualnog svjetskog prvaka i vodećeg u ukupnom poretku, Finca Kallea Rovanpere (Toyota), dok je Britanac Elfyn Evans (Toyota) treći je sa zaostatkom od 43.5 sekundi



NAIROBI Osmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) nalazi se u vodstvu nakon drugog dana Safari relija u Keniji, sedmog relija svjetskog WRC prvenstva.


Ogier nakon sedam brzinskih ispita ima 22.8 sekundi prednosti ispred aktualnog svjetskog prvaka i vodećeg u ukupnom poretku, Finca Kallea Rovanpere (Toyota), dok je Britanac Elfyn Evans (Toyota) treći je sa zaostatkom od 43.5 sekundi.


Unutar minute zaostatka je i Finac Esapekka Lappi (Hyundai) koji za Ogierom zaostaje 54 sekunde.




“Bio je to dobar dan. Osim problema s hibridom jutros, imali smo savršen dan, tako da možemo biti zadovoljni. U vodstvu smo, ali pred nama je još jako dug vikend. Nadamo se da će naš automobil biti 100 posto spreman za nastavak,” kazao je Ogier.


Belgijanac Thierry Neuville (Hyundai) odustao na pretposljednjem brzinskom ispitu dana nakon što je uništio prednji lijevi ovjes njegovog i20 N.


U subotu je na rasporedu još šest, a u nedjelju završnih šest brzinskih ispita.


Nakon šest relija ove sezone, među kojima je bio i “Croatia Rally” kao četvrta stanica, vodi Rovanpera sa 118 bodova ispred Neuvillea koji ima 93 i Tanaka sa 85 bodova.