Rukomet

Oslabljena ekipa rukometaša Zameta počela s pripremama: “Moramo reagirati, nitko ne želi borbu za ostanak u ligi”

Igor Duvnjak

POJAČATI ROSTER - Momčad Zameta s članovima Uprave i stručnim tožerom/Foto A. KRIŽANEC

POJAČATI ROSTER - Momčad Zameta s članovima Uprave i stručnim tožerom/Foto A. KRIŽANEC

Otišli su nam kapetan Mrakovčić i dokapetan Sorić, to su dva igrača i takva dva karaktera da bi njihov gubitak osjetila bilo koja momčad u Premijerligi. Njih će biti jako teško za nadoknaditi - kaže Marijanović



RIJEKA Vrijeme je stalo na Zametu, sat na trgu pred dvoranom se zaustavio na 17.30 sati, kazaljke se nisu micale ni dva sata kasnije kada je trener Zameta Igor Marijanović poveo riječke rukometaše na prvi trening na početku priprema za novu premijerligašku sezonu.


– U ova prva dva tjedna rada naglasak je na kondicijskoj pripremi, za što je zadužen trener Emil Baltić, a već treći tjedan nas čeka prva prijateljska utakmica s jednom austrijskom ekipom, još čekamo potvrdu. U planu je 4-5 susreta. Potom 23. kolovoza idemo u goste Rovinju, četiri dana kasnije u Rijeci je turnir s Kozalom i Ajdovščinom. – kaže Igor Marijanović. – Uza sve to pokušavamo dogovoriti »generalku« s nekim jačim suparnikom prije početka samog prvenstva.


Odlasci


Još samo galebovi oko zametske dvorane u svom glasanju ne spominju neugodnu činjenicu kako je momčad ostala bez »kičme«, otišli su golman Marin Sorić, bek Marko Mrakovčić i pivot Marijan Kvastek. Prva sedmorka je skoro pa »ostatak ostataka«, praznina je za sada popunjena angažiranjem nadarenog pivota Franka Krstića.




– Najbezbolnije smo prošli oko odlaska Kvasteka jer smo reagirali ispravno i doveli mladog reprezentativca Krstića, za kojeg smatram da će biti već ove sezone pojačanje za Zamet. Otišli su nam kapetan Mrakovčić i dokapetan Sorić, to su dva igrača i takva dva karaktera da bi njihov gubitak osjetila bilo koja momčad u Premijerligi. Njih će biti jako teško za nadoknaditi. U potrazi smo za pojačanjima, za jednim golmanom i jednim lijevim bekom, ali u ovom trenutku još nismo uspjeli reagirati kako treba.


Vidjeli smo i sami da smo u nekim utakmicama prošle sezone, kada su nam jedan, a kamoli dva ključna igrača bila ozlijeđena, bili u velikim problemima. Imali smo i problema i s ekipama od kojih smo kvalitetniji. To i stoga jer u takvoj situaciji nemamo širinu, nemamo rotaciju igrača. Svakako moramo reagirati i dovesti dva igrača da se ne bismo doveli u probleme ostanka u ligi, što mislim da nitko od nas ne želi.


Dva igrača


U ovakvom odnosu snaga, s nedefiniranom ekipom, upitno je razgovarati o rezultatskim ciljevima u novoj premijerligaškoj sezoni dok su pripreme počele, a Uprava traga za pojačanjima uz poruku da prijelazni rok traje.


– U ovom trenutku stvarno ne znam što kazati o ikakvim ciljevima. Ponavljam, moramo dovesti dva igrača i nakon toga tek možemo postaviti neke rezultatske ciljeve za sve nas – poručio je Igor Marijanović.