EUROBASKET ZA ŽENE

Oproštaj u osmini finala EuroBasketa: hrvatske košarkašice poražene od susjeda iz BiH

Katarina Blažević

Jonquel Jones/ Foto: FIBA.com

Jonquel Jones/ Foto: FIBA.com

Košarkašice Hrvatske zaustavljene su u osmini finala EuroBasketa, Bosna i Hercegovina u zadnjoj je četvrtini uspjela "slomiti" igračice izbornika Stipe Bralića.



STRASBOURG Susret osmine finala EP-a košarkašica: Bosna i Hercegovina – Hrvatska 80:69 (19:18, 14:18, 19:14, 28:19). Dvorana Rhenus Sport. Suci: Forsberg (Danska), Györgyi (Norveška), Gedvilas (Litva).


BOSNA I HERCEGOVINA: Babić 16, Brčaninović 5, Džombeta 14, Gajić 7, Jones 24, N. Delić, A. Delić 12, Deura, Domuzin, Džebo, Tavić 2, Vrančić.
HRVATSKA: Erjavec, Mašić, Begić 11, Slonjšak 14, Tikvić 2, Cvitković 8, Petrak, Premasunac, Dojkić 22, Tadić 4, Miletić 5, Periša 3.


Košarkašice Hrvatske zaustavljene su u osmini finala EuroBasketa, Bosna i Hercegovina u zadnjoj je četvrtini uspjela “slomiti” igračice izbornika Stipe Bralića.




BiH se tijekom prvenstva oslanjala na dvije ključne igračice, Gajić i naturaliziranu Bahamku Jones. Upravo je Jones do posljednje dionice igre bila od veće koristi protivnicama, nego svojim igračicama, ali se iskazala kada je najviše trebalo. Miletić je tricom dovela Hrvatsku na poen zaostatka šest i pol minuta prije kraja susreta. Ali bh. igračice su pogodile tri trice zaredom (66:58), od kojih su dvije djelo Jones.


Krenulo je nakon toga i druge bh. igračice na šutu, Džombeta i Babić su pogodile trice za deset poena prednosti (76:66) minutu i pol prije kraja. Hrvatska je odlično ušla u drugu četvrtinu, do sredine dionice imale su upisanu seriju 11:2, nakon čega je izbornik BiH odlučio iz igre izvaditi upravo Jones koju nikako nije išlo na šutu. Ali vratila se u trećoj četvrtini, ubacila dva poena pri kraju za prvo vodstvo svoje ekipe nakon 17 minuta igre. Iako je Dojkić izjednačila, BiH se udaljila s četiri poena, a u zadnju se dionicu ušlo s razlikom od dva poena za bh. momčad.