CIPAR

Odluka o četvrtfinalu pada u zadnjem kolu, evo svih scenarija za hrvatsku U-17 reprezentaciju

Hina

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon uvodnog remija bez golova protiv Austrije, odabranici izbornika Marijana Budimira su u susretu 2. kola remizirali i protiv Danske odigravši 2-2



ACHNA – U susretu 2. kola B skupine Europskog nogometnog U-17 prvenstva na Cipru, reprezentacija Hrvatske je odigrala 2-2 protiv Danske, dok je Austrija slavila 3-0 protiv Walesa pa će pitanje putnika u četvrtfinale biti razriješeno u posljednjem kolu.


Nakon uvodnog remija bez golova protiv Austrije, odabranici izbornika Marijana Budimira su u susretu 2. kola remizirali i protiv Danske odigravši 2-2.


Bila je to odlična utakmica u kojoj je Danska povela, mladi hrvatski nogometaši su okrenuli rezultat s dva gola, da bi Danci izjednačili.




Mladi napadač Ajaxa Lasse Abildgaard doveo je Dance u vodstvo u 36. minuti, no pet minuta kasnije Hrvatska je izjednačila. Noa Mikić je prošao po desnoj strani te povratnom loptom uposlio Patricea Čovića, a mladi napadač berlinske Herthe lijepo pogodio za 1-1.


U 48. minuti mladi “Vatreni” su okrenuli rezultat, a asistent kod prvog gola, mladi branič Dinama, postao je i strijelac. Međutim u 60. minuti je izjednačio Roberto Risnaes nakon ubačaja iz kornera.


U drugom susretu Austrija je pobijedila Wales sa 3-0 golovima Maura Hammerlea (30), Valentina Zabranskyja (52) i Adriana Riegela (84).


Nakon drugog kola na ljestvici vodi Austrija sa četiri boda, koliko ima i Danska uz slabiju razliku pogodaka. Hrvatska je na dva boda, dok je Wales nakon drugog poraza ostao bez izgleda za prolaz.


Prve dvije reprezentacije iz svake od četiri skupine izborit će plasman u četvrtfinale, a u posljednjem kolu, 26. svibnja sastaju se Hrvatska – Wales, te Austrija – Danska.


SKUPINA B
Rezultati - 2. kolo:
Hrvatska - Danska  2-2 (Čović 41, Mikić 48 / Abildgaard 36, Risnaes 60)
Wales - Austrija   3-0 (Hammerle 30, Zabransky 52, Riegel 84)

LJESTVICA:
1. Austrija   2    1    1    0    3-0    4
2. Danska     2    1    1    0    4-2    4
3. Hrvatska   2    0    2    0    2-2    2 
4. Wales      2    0    0    2    0-5    0