PH U ODBOJCI NA PIJESKU

Odigran i posljednji krug ekipnog PH-a u odbojci na pijesku, Opatiji treći naslov prvaka u nizu

Ivan Volarić

TOČKA NA »I« – Odbojkaši i odbojkašice KOP-a Opatija s trenerima nakon trofejnog završetka sezone u Novalji

TOČKA NA »I« – Odbojkaši i odbojkašice KOP-a Opatija s trenerima nakon trofejnog završetka sezone u Novalji

Opatijski odbojkaši do nove titule došli su bez poraza kao i prošle sezone te postali prvi klub od osamostaljenja s trima uzastopnim naslovima. Djevojke petim mjestom ostvarile povijesni klupski uspjeh



RIJEKA Odbojkaši KOP-a Opatija prema očekivanjima vratili su se iz Novalje, gdje se prošloga vikenda igrao posljednji, četvrti krug ekipnog prvenstva Hrvatske, s pokalom namijenjenim najboljoj momčadi u Hrvatskoj. Opatijci su remizirali s Retfalom (1:1) i svladali Banjole (2:0) te tako postali prva ekipa koja je treću godinu zaredom osvojila naslov prvaka.


Kao i prošle sezone, do titule su došli bez poraza, u 12 kola upisali su tek tri remija. Od toga dva protiv najbližeg pratitelja Sigeta, koji je u konačnici osvojio dva boda manje.


– Sigurno da smo zadovoljni rezultatima, ali i igrama. Uvijek može bolje, no prvi smo i doista nema smisla cjepidlačiti. Konačan rezultat je i realna slika odnosa prema radu. Treba uzeti u obzir da i druge ekipe kvalitetno rade i sve više ulažu pa ne bi bilo realno da smo osvojili sto posto bodova – rekao je Ivan Đorđević, sportski direktor KOP-a Opatija, koji je u Novalju poveo pomlađenu ekipu.




Osim Đorđevića, posljednje prvenstvene oglede ove sezone odradili su Ličina, Čargonja, Donevski, Lozić i Dell Orco. U prethodna tri kruga svoj doprinos novom trofeju pružili su Silić, Pokeršnik, Šolmaz, Nikolić, Gavrilov i Smiljanić.


– Posebno mi je drago što su na kraju priliku dobili i mlađi igrači, koji su cijelo ljeto trenirali s nama, a na kraju su i zahvaljujući prvim službenim nastupima stekli određeno iskustvo. To je vrlo bitno za budućnost kluba – nastavio je Đorđević.


Odbojkašice KOP-a Opatija su se s posljednjeg okupljanja vratile s trima bodovima, što im je donijelo peto mjesto u poretku i najbolji plasman u povijesti kluba. Igračice trenera Alena Pavačića (Šahinović, Volarić, Karbić, Lukežić i Barać) svladale su Osijek, remizirale protiv Retfale i izgubile od novih-starih prvakinja – Sigećanki.


– Djevojke su ostvarile povijesni rezultat za klub. Nadam se da će taj rezultat shvatiti kao dobru motivaciju za daljnji rad, ali i poticaj da što više igraju kvalitetne pojedinačne turnire. Jedino na taj način mogu dodatno napredovati. Po meni je upravo igranje kvalitetnih turnira ključno za igrački napredak – zaključio je sportski direktor Opatija.


Sve je, naravno, usko povezano uz financije, sva putovanja i turniri koštaju, a Opatijci, za razliku od zagrebačkih, splitskih i osječkih klubova, ne mogu računati na izdašniju pomoć lokalne samouprave.