Svjetski skijaški kup

Odgođen trening spusta u švicarskom Lenzerheideu, moguće otkazivanje i sutrašnjih utrka

Hina

Petra Vlhova/Foto REUTERS

Petra Vlhova/Foto REUTERS

"Zbog velikih količina snijega, sadašnjih vremenskih uvjeta s jakim vjetrom te radova na stazi, trening je tkazan", priopćio je FIS.



LENZERHEIDE Drugi službeni trening spusta za završnicu Svjetskog kupa u alpskom skijanju u Lenzerheideu u Švicarskoj otkazan je u utorak zbog loših vremenskih uvjeta, čime je dovedeno u pitanje održavanje utrka u srijedu, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).


“Zbog velikih količina snijega, sadašnjih vremenskih uvjeta s jakim vjetrom te radova na stazi, trening je tkazan”, priopćio je FIS.


Prvi trening u ponedjeljak nije se održao zbog snježnih padalina na skijalištu Grisons.




Spust za skijašice i spust za skijaše trebali bi se održati u srijedu, ali je obavezno da se prije utrke održi barem jedan službeni trening.


FIS još nije objavio otkazivanje utrka spusta predviđenih za srijedu. Ostaje još mogućnost da oganizatori “ubace” dva treninga sutra ujutro prije utrka što je također upitno s obzirom na vremensku prognozu za srijedu, koja je loša.


Otkazivanje brzinskih utrka odgovara Francuzu Alexisu Pinturaultu i Slovakinji Petri Vlhovoj, koji su vodeći u ukupnom poretku skijaša i skijašica s malom prednoti ispred Švicaraca Marca Odermatta i Lare Gut Behrami.