Teška borba

Odbojkašice Rijeke nakon drame propustile osigurati ostanak u ligi

Katarina Blažević

Tea Pavačić i Lea Boban/Foto A. KRIŽANEC

Tea Pavačić i Lea Boban/Foto A. KRIŽANEC

Riječanke s obzirom na prikazano ove sezone imaju jako male šanse da će upisati pobjedu protiv Kelteksa ili Dinama u zadnja dva kola. A upravo ta jedna pobjeda im je potrebna kako bi ostale u Superligi



RIJEKA Utakmica 20. kola Superlige odbojkašica: Rijeka – Ribola Kaštela 2:3 (30:28, 18:25, 12:25, 25:23, 8:15). Dvorana mladosti. Gledatelja: 70. Suci: Vedriš i Maganić.


RIJEKA: Grčević, Volarić (L), Štiglić 24, Brkičić 6, Vekić, Trninić, Sluga, Boban 14, Gregorović 4, Pavačić 15, Ščekić 4.


RIBOLA KAŠTELA: Šeremet 9, Grbeša, Karatović 14, Strize 18, Barišić, Bačeković, Sesar 14, Dragičević, I. Vasilj, Matas (L), Kovčo (L), K. Vasilj 5.




Odbojkašice Rijeke nisu iskoristile prvu meč-loptu u borbi za ostanak, na domaćem su terenu nakon dramatičnih pet setova i malo više od dva sata igre upisale su poraz od Ribola Kaštele.


Matematički je još uvijek svašta moguće, ali Riječanke s obzirom na prikazano ove sezone imaju jako male šanse da će upisati pobjedu protiv Kelteksa ili Dinama u zadnja dva kola. A upravo ta jedna pobjeda im je potrebna kako bi ostale u Superligi. Moguć je ostanak i s oba poraza, ali tada se moraju nadati i porazima Brda, Vukovara te Don Bosca.


Bila je to teška utakmica kako za igračice i trenere, tako i za gledatelje, a objema ekipama pobjeda je bila imperativ. Kaštelanke su ovim slavljem ostale u igri za doigravanjem…


Riječanke su dobre otvorile peti set, imale su vodstvo 5:4, da bi potom gošće nanizale četiri poena zahvaljujući greškama domaćih. Pavačić i Štiglić su smanjivale, ali potom su se redale pogreške u obrani, pušteni servis Kaštele koji na kraju ipak nije dosuđen kao aut… Kaštelanke su preko bloka povele 14:8, da bi potom Pavačić poslala loptu izvan terena…