Kup Snježane Ušić

Odbojkašice Rijeke nadaju se današnjoj senzaciji na Trsatu: “Ulazak u polufinale Kupa bio bi veliki uspjeh”

Katarina Blažević

POVRATAK U BIJELI DRES - Lea Boban/Foto V. KARUZA

POVRATAK U BIJELI DRES - Lea Boban/Foto V. KARUZA

Idemo punim gasom pa ćemo vidjeti gdje možemo završiti, ali naravno da ćemo se boriti i pokušati izvući što više moguće - kaže povratnica u ekipu Lea Boban



RIJEKA Odbojkašice Rijeke večeras na Trsatu (19.30) dočekuju liderice prvenstva u susretu u kojem će tražiti senzaciju i prolazak u polufinale Kupa Snježane Ušić. Ždrijeb parova četvrtfinala spojio je Dinamo i Rijeku, a iste su ekipe, samo tada na zagrebačkom parketu, igrale sredinom prosinca te je do uvjerljive pobjede došao domaćin.


Bez sumnje, i danas je ista ekipa veliki favorit, ali Dinamo je u prošlom prvenstvenom kolu iznenađujuće poražen od Osijeka, te je sada na vrhu bodovno izjednačen s Mladosti. Prije toga Zagrepčanke su upisale i dva poraza u MEVZA ligi te će danas tražiti prekid negativnog niza.


– Znam poneke igračice koje su, kada sam ja igrala u Hrvatskoj prije više od četiri godine, bile članice Mladosti. S obzirom na to da su na vrhu ljestvice, definitivno su jak protivnik, ali taj poraz protiv Osijeka je nama dao vjetar u leđa jer pokazuje da im je moguće parirati, a onda ih možda i pobijediti. Idemo punim gasom pa ćemo vidjeti gdje možemo završiti, ali naravno da ćemo se boriti i pokušati izvući što više moguće. Svima nama, a pogotovo mladim curama, ulazak u polufinale Kupa ipak bi bio veliki uspjeh – govori povratnica u ekipu Rijeke Lea Boban.




Srednja blokerica 2019. godine otišla je u inozemstvo te je do danas igrala u klubovima Belgije, Francuske, Crne Gore i Austrije. Sa SVS Post Schwechatom 25-godišnjakinja Boban je nedavno raskinula ugovor i odlučila do kraja sezone pomoći svojem matičnom klubu. U povratničkom debiju prošloga vikenda protiv Vukovara sa suigračicama je upisala i vrijedno slavlje.


– Nije me bilo četiri pune godine, ali uvijek kada bih se vratila, trenirala bih s curama. Super su, mlade i talentirane, i vidi se da žele raditi i igrati. Ja im kao malo starija i iskusnija sigurno sada dobro dođem. Što se tiče prilagodbe, dosta dobro ide. Jako sam zadovoljna prvom utakmicom i pobjedom kod Vukovara jer ni ja nisam igrala jako dugo. Bilo me malo strah kako će me prihvatiti, ali bilo je odlično. Možemo sada ići samo na bolje – zaključuje Lea Boban.