Protiv SAD-a

Odbojkašice Hrvatske upisale još jedan poraz u Ligi nacija, ali su osvojile premijerni set

Hina

Laura Miloš/Foto PIXSELL

Laura Miloš/Foto PIXSELL

Odlično su hrvatske odbojkašice odradile prvi set koje su dobile 25-17. Predvođene prvenstveno razigranom Andreom Mihaljević hrvatske su igračice od početka bile u prednosti



BRASILIA Odbojkašice Hrvatske odigrale su ukupno peti susret u ovosezonskoj Ligi nacija, odnosno, prvi na turniru u Brasiliji gdje su igračice SAD-a slavile s 3-1 (17-25, 25-22, 25-18, 25-15).


Hrvatice su se odlično nosile dva seta protiv aktualnih olimpijskih pobjednica, a ujedno su u ovom meču osvojile premijerni set u ovosezonskom izdanju Lige nacija.


Odlično su hrvatske odbojkašice odradile prvi set koje su dobile 25-17. Predvođene prvenstveno razigranom Andreom Mihaljević hrvatske su igračice od početka bile u prednosti. Značajni odmak su Hrvatice napravile sredinom seta kada su povele 15-10. Potom su pobjegle i na sedam poena razlike (21-14) te time osigurale 1-0 u setovima.




Bio je to prvi osvojeni set Hrvatske u Ligi nacija jer su na prvom turniru, u Japanu, redom poražene s 0-3 od Bugarske, Njemačke, Japana i Brazila.


U drugom setu se vodila posve izjednačena borba do samog finiša. Tada su se Amerikanke odvojile na 23-19 i time osigurale izjednačenje.


Dobiveni set oslobodio je odbojkašice SAD-a koje su dominirale u trećem i četvrtom setu te na kraju slavile s 3-1. Kod Hrvatske je Laura Miloš ostvarila 15 poena, a Andrea Mihaljević i Dijana Karatović po 14 poena.


Amerikankama je ovo ukupno bila peta utakmica u Ligi nacija i peta pobjeda, dok su Hrvatice u pet nastupa upisale isto toliko poraza.


Hrvatskoj u Brasiliji još slijede dvoboji protiv Južne Koreje, Srbije i Tajlanda.