Nova generacija

Odbojkaši Rijeke počeli pripreme, trener Liverić okreće se mladima u novoj sezoni

Ivan Volarić

NOVI POČETAK - Trener Velimir Liverić na prvom treningu okupio je deset igrača

NOVI POČETAK - Trener Velimir Liverić na prvom treningu okupio je deset igrača

Financijska situacija je takva da si ne možemo dozvoliti igrače sa strane. I zbog toga smo se okrenuli mladima kojima će od pomoći biti nekoliko starijih igrača - kaže Velimir Liverić



RIJEKA Odbojkaši Rijeke počeli su pripreme za novu Superligašku sezonu. Trener Velimir Liverić prvoga dana treninga okupio je deset igrača, Lešića, Maglicu, Čargonju, Dassoukija, Markovića, Colnara, Žeželića, Banovića, Lasića i Smiljanića.


Ovisno o privatnim, odnosno poslovnim obavezama, treninzima će se priključiti još neki igrači (Lavić, Banko, Stanić, Osojnak…). To je otprilike ono udarno s čime će Liverić raspolagati iduće sezone koja će biti itekako izazovna za riječke odbojkaše.


Ponajviše zbog činjenice da će se odlasci ponajboljih igrača prošlih sezona (Ličina, Bogdanović, Lozić i Pavlović) pokušati nadomjestiti mladim igračima iz vlastite škole odbojke. Trsat je zapljusnuo novi riječki odbojkaški val, jedna nova generacija pokušat će se promovirati na hrvatskoj odbojkaškoj sceni, što sigurno neće proći bezbolno.




No, u riječkom prvoligašu su se odlučili na takav put, pandemija koronavirusa je utjecala na financijsku sliku svih riječkih klubova, pa i tradicionalno ne baš izdašne budžete odbojkaških klubova.


– Financijska situacija je takva da si ne možemo dozvoliti igrače sa strane, a da pritom ne riskiramo mogućnost ulaska u dugove. Jednostavno smo procijenili da to nije naš put. I zbog toga smo se okrenuli mladim igračima kojima će od pomoći biti nekoliko starijih igrača.


U razgovorima smo i s dva pojačanja, međutim, njihov angažman će ovisiti i o tome da li će uspjeti pronaći zadovoljavajuće inozemne ponude – kazao je Liverić kojemu će u radu pomagati Andrej Burić i Mladen Jurčević.


Dugogodišnji učitelj riječkih odbojkaša jako je zadovoljan zalaganjem i odazivom mladih igrača koji su već odradili jedan ciklus treninga prije ljetnog raspusta početkom srpnja.


– Dečki su ozbiljno shvatili priliku koja je pred njima. Trenirali smo do početka srpnja, nakon toga su igrači dobili slobodno i program kojeg su se, koliko sam se uspio uvjeriti na prvom treningu, pridržavali. Nadam se da ćemo tako nastaviti. Već nakon prvog ciklusa treninga vidio se kod mladih igrača značajan napredak – dodao je Liverić.


Odbojkaši Rijeke su posljednju službenu utakmicu odigrali 13. ožujka u Kašteli. Nakon toga je uslijeda duga stanka. Novo prvenstvo počinje 19. rujna. Riječani će gostovati u Zadru. Prije toga zacrtano je nekoliko test utakmica. Krajem kolovoza trebao bi se u Dvorani mladosti održati tradicionalni turnir Trofej Rijeka. Nadolazeće sezone cilj je izbjeći ono najgore.


– Želja je sredina ljestvice, dakle, da uz što manje stresova promoviramo što više mladih igrača, odnosno da za godinu, dvije stvorimo okosnicu ekipe od domaćih igrača – rekao je Liverić.