SUPERLIGA ODBOJKAŠA

Odbojkaši Rijeke danas dočekuju favoriziranu R. Kaštelu, Liverić: “Želimo se pokazati se u najboljem svjetlu”

Ivan Volarić

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

Ribola Kaštela je super jaka ekipa, koja se dodatno pojačala uoči sezone. Pružit ćemo sve od sebe za što bolji rezultat - kaže trener Velimir Liverić



RIJEKA Odbojkaši Rijeke danas (18 sati) će iz drugog pokušaja (utakmica protiv Splita odgođena je zbog korone u redovima gostiju) istrčati na parket Dvorane mladosti i odraditi prvu domaću prvenstvenu utakmicu ove sezone. Riječani su otvorili sezonu s dva gostujuća poraza, na što su nadovezali i prvu pobjedu, prošle subote na gostovanju kod novoga superligaša Gorice. Prva pobjeda ove sezone ujedno je i prva službena pobjeda u ovoj kalendarskoj godini, što će sigurno itekako dobro doći za samopouzdanje podmlađene momčadi koju danas očekuje susret protiv velikog favorita – Ribola Kaštele.


– Prije utakmice u Velikoj Gorici osjetili su se na treninzima pomaci, svi su počeli osjetno bolje trenirati, a to se onda odrazilo i na utakmici koju smo odigrali bolje nego prethodne dvije s izuzetkom jednog seta u Osijeku. I ovaj tjedan smo nastavili s dobrim radom na treninzima, no treba istaknuti da je Ribola Kaštela super jaka ekipa koja se dodatno pojačala uoči sezone. Pružit ćemo sve od sebe za što bolji rezultat i da se pokažemo u što boljem svjetlu. Hoćemo li pritom uspjeti ušićariti poneki set… U svakom slučaju ćemo se potruditi. Prema prikazanom na posljednjim treninzima, mislim da se imamo čemu nadati – govori Velimir Liverić, trener Riječana, koji su tradicionalno posebno inspirirani protiv Kaštelana. Uostalom, proljetos su ih pošteno namučili na Trsatu.


– Bila je to jedna od naših boljih utakmica. Oni su nas pritom malo podcijenili. Utakmica je bila lijepa za gledanje. Nadam se da će tako biti i ovoga puta. Pozivam i naše vjerne navijače da nas podrže, na tribine može do 100 gledatelja, sukladno epidemiološkim mjerama – dodaje Liverić.




Riječkoj publici ponovo će se predstaviti povratnik reprezentativac Sandro Dukić. U riječke redove vratio se Fran Pavlović, od »starih« lica tu su Maurizio Banko i kapetan Luka Lasić. Sve ostalo su uglavnom još golobradi klinci od kojih Liverić očekuje najviše. Jasno, kada je riječ o igračkom napretku i sazrijevanju.


– Ima u našoj ekipi jako puno prostora za napredak. Primjerice da odradimo na utakmici servis kao na treningu. Utakmica donosi opterećenje pa ne serviraju onako kao na treningu. Čim imaš kvalitetan servis, odmah udaljiš ekipu od mreže, a onda je i nama lakše blokirati suparničke pokušaje. Mlađi igrači sigurno mogu i taktički bolje odigrati kako u obrani, tako i u napadu. Kada usporedim prošlu i ovu sezonu, dosta su napredovali. Opet, svjestan sam da moraju dobiti još puno utakmica da bi se isprovocirao dodatni napredak, da bi očvrsnuli u fizičkom i mentalnom smislu. Vjerujem da će to dobiti, kako kroz utakmice s jačim suparnicima, tako i one utakmice s podjednakim suparnicima koje moramo dobiti – rekao je Liverić.