Tenis

Obožavateljica pokrenula postupak protiv Kyrgiosa jer ju je optužio da je bila pijana u finalu Wimbledona

Hina

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

Kyrgios, poznat po svojim ispadima, požalio se sucu tijekom meča protiv Đokovića da jedan od navijača razgovara s njim tijekom igre



LONDON Jedna obožavateljica tenisa pokrenula je pravni postupak protiv australskog tenisača Nicka Kyrgiosa nakon što ju je optužio da je bila “pijana” u ovogodišnjem finalu Wimbledona kada je poražen od Novaka Đokovića.


U izjavi koju su u utorak objavili njezini odvjetnici, Anna Palus rekla je da ju je 27-godišnji Australac oklevetao iznijevši “nesmotrenu i potpuno neutemeljenu optužbu”.


“Ne samo da je to prouzročilo značajnu štetu tog dana, što je rezultiralo mojim privremenim uklanjanjem iz arene, nego je lažna tvrdnja gospodina Kyrgiosa emitirana tako da su je mogli čuti milijuni diljem svijeta, što je uzrokovalo meni i mojoj obitelji veliku štetu”, rekla je.




Kyrgios, poznat po svojim ispadima, požalio se sucu tijekom meča protiv Đokovića da jedan od navijača razgovara s njim tijekom igre. Na pitanje suca da identificira osobu, Kyrgios je tada rekao: “Ona u haljini, ona koja izgleda kao da je popila oko 700 pića, brate!”


Palus, koja je rekla da je s majkom pratila muško finale u Wimbledonu, uputila je svoje odvjetnike da pokrenu pravni postupak protiv Kyrgiosa i kaže da će bilo kakva odšteta koju dobije biti donirana u dobrotvorne svrhe.


“Nadam se da će gospodin Kyrgios razmisliti o šteti koju je prouzročio meni i mojoj obitelji i ponuditi brzo rješenje za ovu stvar”, rekla je. “Međutim, ako on to ne želi učiniti, obvezujem se da ću ishoditi opravdanje na Visokom sudu.”


Kyrgiosu je to bilo prvo finale na nekom grand slam turniru i dobio je prvi set protiv Đokovića, ali je kasnije tijekom meča izgubio hladnokrvnost i izgubio.


Australac je takođser kritiziran zbog psovki koje je izgivorio ispred kraljevske lože u kojoj je sjedio osmogodišnji princ George.